REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno klinikose šiuo metu gydoma prieš penkias paras žiauriai sumušta 17-metė ruošiasi pirmai operacijai. Jų, tikėtina, ateityje dar teks ištverti labai daug, kol mergina vėl galės grįžti į įprastas gyvenimo vėžes.

Kauno klinikose šiuo metu gydoma prieš penkias paras žiauriai sumušta 17-metė ruošiasi pirmai operacijai. Jų, tikėtina, ateityje dar teks ištverti labai daug, kol mergina vėl galės grįžti į įprastas gyvenimo vėžes.

REKLAMA

Maža to, nepilnametė buvo ne tik talžoma, bet ir kėsintasi ją išžaginti, tad be fizinio skausmo, merginai dar teks susitaikyti su patirtais moraliniais išgyvenimais – jai teks iš naujo mokytis pasitikėti nepažįstamais žmonėmis, pasijausti saugia.

„Kai pamačiau dukrą ligoninėje, taip baisiai sumuštą, tokią išsigandusią – tas vaizdas labai sukrėtė. Iki šiol ji yra labai išsigandusi, o priešaky dar teks tiek daug patirti. Ji yra labai stipri ir gera mergaitė. Tikiu, kad dar ne viską ji išsipasakojo, daug ką laiko savyje.

Galiu pasidžiaugti, kad jos būklė gerėja. Veidas nebėra toks sutinęs. Šiuo metu laukiame žandikaulio operacijos. Ji dar tik vaikas, o tai, ką patyrė – siaubinga“, – pasakojo per vakarėlį kaimo turizmo sodyboje užpultos ir žiauriai sumuštos merginos tėvas Dainius Sandargas.

REKLAMA
REKLAMA

Paskambino dukros draugė

Merginos tėvas prisiminė, kad tą ankstyvą gegužės 26-sios rytą jį pažadino skambutis iš dukros telefono.

„Nustebau taip anksti ryte telefone išvydęs, kad skambina mano dukra. Pagalvojau, negi ji jau nori namo važiuoti. Atsiliepiau ir išgirdau ne savo dukros balsą. Iš dukros telefono skambino jos draugė.

REKLAMA

Ji pasakė, kad mano dukra buvo žiauriai sumušta. Iškart sėdau į automobilį, bet likus 10-15 km iki vietos sulaukiau dar vieno skambučio, kur moteris pranešė, kad mano dukra jau išvežta į ligoninę“, – pasakojo D. Sandargas.

Dėl šio nusikaltimo vienintelis įtariamasis, taip pat nepilnametis asmuo, iš pradžių buvo paleistas į laisvę. Bet sulaukus informacijos, kad merginai buvo grasinama, liepiama tylėti, nuspręsta pritaikyti griežtesnes kardomąsias priemones.

Penktadienio popietę teismas nusprendė, kad kovų menais užsiimančiam paaugliui būtina skirti namų areštą ir intensyvią priežiūrą (uždėti apykoję, – aut. past.). Šios kardomosios priemonės skirtos dviem mėnesiams. Tik taip bus galima atimti bet kokias galimybes jam prisiartinti prie nukentėjusiosios ar liudytojų. Jam pareikšti įtarimai dėl išžaginimo, panaudojant smurtą.

REKLAMA
REKLAMA

Sumuštos merginos tėvas teigė, kad sprendimas paleisti įtariamąjį į laisvę nuo pat pradžių kėlė daug abejonių: „Sunku pasakyti. Pats kažkiek bijau. Ką gali žinoti, kas gali nutikti.“

Bet kuriuo atveju, atleisti žiauriai dukrą sužalojusiam asmeniui D. Sandargas neketina: „Nepasiduosiu, kovosiu iki galo, kad tas, kas taip pasielgė su mano dukra būtų nubaustas. Girdžiu, kalbas, kad jo tėvai įtakingi, bet tikiuosi, kad pavyks pasiekti teisingumą.“

Dėkingas žmonėms už paramą

Po šio kraupaus įvykio, sumuštos merginos artimieji kreipėsi į visuomenę su pagalbos prašymu paremti nukentėjusiąją ir jos šeimą. Žmonės neliko abejingi. Gydymui ir advokatui reikalinga suma buvo surinkta itin greitai, todėl merginos tėčiui net teko kreiptis su prašymu, kad žmonės daugiau nebeaukotų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Prašiau nebeaukoti, nes tikrai nenoriu pasipinigauti. Po to prasidėtų kalbos... Užteks tiek, kiek jau buvo paaukota. Ačiū visiems žmonėms, kurie buvo neabejingi dėl mano dukrą ištikusios nelaimės“, – nuoširdžiu dėkingumu spinduliavo D. Sandargas.

Merginos tėvas pridūrė, kad apskritai jaučiamas labai didelis žmonių palaikymas, kuris suteikia jėgų: „Visiškai nepažįstami žmonės padeda. Labai malonu, kad dar yra tokių geros širdies žmonių. Net sunku apsakyti tą jausmą. Ačiū jiems.“

Svarbi visuomenės pagalba

Primename, kad gegužės 26 d. Tauragės apskrities vyriausiajame policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nepilnametės sužalojimo ir galimo pasikėsinimo išžaginti.

REKLAMA

Įtarimai dėl pasikėsinimo išžaginti buvo pareikšti vienam asmeniui. Šiuo metu tyrime renkami visi reikalingi duomenys, kad nusikaltimas būtų ištirtas kuo objektyviau ir greičiau.

Asmenų, kurie turi duomenų apie bet kokį mėginimą daryti įtaką nukentėjusiosios ar liudytojų valiai dėl parodymų procese, labai prašome informuoti Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariatą – el. p. [email protected], Klaipėdos apygardos prokuratūrą – el. p. [email protected] arba skambinti pagalbos telefonu 112.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų