REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno centre nuo pirmadienio rekonstrukcijai uždaroma Žemaičių gatvė.

Kauno centre nuo pirmadienio rekonstrukcijai uždaroma Žemaičių gatvė.

REKLAMA

Kaip penktadienį pranešė savivaldybė, gatvė yra itin prastos būklės. Jos rekonstrukciją planuojama užbaigti iki vasaros pabaigos.

Darbų metu gatvė bus uždaryta, ja galės naudotis tik vietiniai gyventojai, kiti vairuotojai privalės važiuoti alternatyviomis trasomis – Savanorių prospekto ir Parodos gatvės įkalnėmis.

Šiuo metu Kauno centre taip pat yra rekonstruojama viena judriausių sankryžų, jungianti Savanorių prospektą su Šv. Gertrūdos ir E. Ožeškienės gatvėmis, dėl to čia įvesti eismo apribojimai.

„Vasarą sumažėja automobilių srautai, todėl rekonstrukcijai ir buvo pasirinktas šis laikas. Žinoma, nepatogumų išvengti nepavyks, todėl nuoširdžiai atsiprašome visų kauniečių“, – apie Žemaičių gatvės rekonstrukciją sako Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Žemaičių gatvėje bus paklotas naujas asfaltas, įrengti nauji šaligatviai ir apšvietimas, taip pat tvarkomas slenkantis šlaitas bei atskiriamos buities ir lietaus nuotekų sistemos.

Pasak savivaldybės atstovų, šių sistemų atskyrimas padės didelių liūčių metu išvengti didelio kiekio vandens nubėgimo nuo kalno viršaus į K. Donelaičio gatvę ir Laisvės alėją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų