REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Gitanas Nausėda (P. Peleckis/fotobankas.lt)

Po pokalbio su premjeru Sauliumi Skverneliu išrinktasis prezidentas Gitanas Nausėda paskelbė, kad kalbėti apie tikslias pavardes Vyriausybėje dar anksti. Tačiau jis žada aktyviai įsitraukti į Vyriausybės formavimą.

12

Po pokalbio su premjeru Sauliumi Skverneliu išrinktasis prezidentas Gitanas Nausėda paskelbė, kad kalbėti apie tikslias pavardes Vyriausybėje dar anksti. Tačiau jis žada aktyviai įsitraukti į Vyriausybės formavimą.

REKLAMA

G. Nausėda penktadienį susitiko su S. Skverneliu aptarti ketvirtadienį trijų partijų lyderių pasirašytą memorandumą dėl valdančiosios koalicijos ateities bei aptarti S. Skvernelio galimybes toliau vadovauti Vyriausybei.

Po susitikimo premjeras išvažiavo iš Prezidentūros nesuteikęs žiniasklaidai komentarų. Tuo metu G. Nausėda žurnalistams teigė ketinantis aktyviai įsitraukti į Vyriausybės formavimą, tačiau atsisakė kalbėti apie S. Skvernelio ateitį ministrų kabinete bei konkrečias galimų kandidatų pavardes.

„Mano įsitikinimu, laukia labai sudėtingas metas, kuomet reikės ir atsidavusių, ir valstybei tarnaujančių ministrų, todėl prezidento vaidmuo čia tikrai bus labai svarbus“, – žurnalistams Daukanto aikštėje kalbėjo G. Nausėda.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien sunku pasakyti, kaip ta Vyriausybė atrodys, nes turi nusistovėti situacija, būti atsakyti klausimai dėl jos sudėties, dėl koalicinės sutarties. Todėl akivaizdžiai per ankstyvas metas kalbėti apie pavardes, apie konkrečias ministrų kandidatūras“, – pridūrė išrinktasis prezidentas.

REKLAMA

Vyriausybėje žurnalistams S. Skvernelis teigė su išrinktuoju prezidentu aptaręs vidaus politikos aktualijas, Lietuvos laukiančius iššūkius. Tačiau jis nesutiko atskleisti, kokia jo ateitis premjero poste.

„Liepos 12 d. bus atsakyti visi klausimai. <...> Kol kas nenoriu komentuoti, nes nėra kitokių aplinkybių. Kai bus mano sprendimas, jis bus išsakytas ir pagrįstas mano argumentais. Laukiu naujo prezidento inauguracijos“, – kalbėjo premjeras.

Taip pat S. Skvernelis nesutiko kalbėti apie pokyčius ministrų kabinete ir, kaip ir išrinktasis prezidentas, teigė, kad apie pavardes kalbėti dar anksti.

REKLAMA
REKLAMA

Keis Seimo pirmininką

Susitarimą, kuriame numatyta, kad S. Skvernelis lieka dirbti premjeru, pasirašė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Socialdemokratų darbo partija bei „Tvarkos ir teisingumo“ partija. Valdantieji taip pat žada peržiūrėti Vyriausybės sudėtį ir pakeisti Seimo pirmininką.

Verslo žinių teigimu, Seimo pirmininko postas jau atiteko Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkui Gediminui Kirkilui.

Anksčiau S. Skvernelis žadėjo atsistatydinti, jei prezidento rinkimuose jis nepateks į antrąjį turą. Prezidento rinkimuose premjeras liko trečias.

G. Nausėda pareigas pradės eiti po inauguracijos liepos 12-ąją. Pagal Konstituciją, išrinkus prezidentą Vyriausybė turi grąžinti įgaliojimus naujajam šalies vadovui. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų