REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Socialdemokratė Vilija Blinkevičiūtė rezultatus Europos Parlamento rinkimuose pavadino „istorine pergale“ partijai.

 Socialdemokratė Vilija Blinkevičiūtė rezultatus Europos Parlamento rinkimuose pavadino „istorine pergale“ partijai.

REKLAMA

„Mes, socialdemokratai, iš tikrųjų pasiekėme istorinę pergalę Europos Parlamento rinkimuose todėl, kad mes surinkome daugiausiai balsų per visą laikotarpį, kai mes dalyvavome Europos Parlamento rinkimuose“, – žurnalistams pirmadienį sakė politikė.

Lietuvos socialdemokratų partija rinkimuose gavo kiek daugiau nei 199 tūkst. arba 15,07 proc. balsų ir iškovojo du Europos Parlamento narių mandatus.

Į šią instituciją važiuos dirbti Europos Parlamente šiuo metu dirbanti V. Blinkevičiūtė ir Seimo narys Juozas Olekas.

Jie prisijungs prie partijai giminingos Socialistų ir demokratų pažangiojo aljanso frakcijos.

„Tai reiškia, kad mes kartu su kitomis proeuropietiškomis frakcijomis galėsime statyti mūsų Europą, Lietuvos žmonių ir Europos Sąjungos žmonių gyvenimą ant tvirto socialinių teisių ramščio“, – kalbėjo V. Blinkevičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA

Ji pabrėžė, kad socdemai Lietuvoje laimėjo rinkimus 35 rajonuose, taip pat Šiaulių mieste, o antri liko Vilniuje, Kaune, Panevėžyje ir Klaipėdoje.

„Tai iš tikrųjų geras rezultatas ir pasitikėjimas mumis kaip tradicine partija“, – tvirtino europarlamentarė.

REKLAMA

Ji norėtų tęsti darbus Moterų teisių ir lyčių lygybės, Užimtumo ir socialinių reikalų bei Piliečių laisvės, teisingumo ir vidaus reikalų komitetuose.

J. Olekas sakė, kad Europos Parlamente galėtų būti atsakingas už gynybos, sveikatos klausimus arba kaimo reikalus.

„Mano tokia dvilypė gyvenimo ir politikos veikėjo patirtis – tai yra saugumas, gynyba ir sveikata“, – kalbėjo politikas.

„Be abejo, man ne svetimi kaip kaimo vaikui ir kaimo reikalai. Tai galbūt kaip antras pasirinkimas galėtų būti Žemės ūkio ir kaimo plėtros komitetas“, – teigė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Europos Sąjungos (ES) mastu socialistų pozicijos susilpnėjo. Šiuo metu 186 narių frakciją 750 vietos Europos Parlamente turintys socialistai naujos kadencijos parlamente turės 147 politikus, rodo negalutiniai duomenys.

„Tai dar kartą parodo, kad mes ne viską padarėme ne tik Europos Parlamente, bet ir nacionalinėse valstybėse“, – sakė V. Blinkevičiūtė.

J. Olekas teigė, kad socdemams Europoje reikia atsinaujinti ir daugiau dėmesio kreipti socialiniams klausimams.

Daugiausiai balsų Europos Parlamente rinkimuose Lietuvoje surinko konservatoriai, jie gaus tris mandatus. Du mandatus dar gaus Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, po mandatą iškovojo Darbo partija, Liberalų sąjūdis, parlamentarės Aušros Maldeikienės rinkimų komitetas bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija – Krikščioniškų šeimų sąjunga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų