REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kadenciją baigianti prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį susitiko su išrinktuoju šalies vadovu ekonomistu Gitanu Nausėda.

Kadenciją baigianti prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį susitiko su išrinktuoju šalies vadovu ekonomistu Gitanu Nausėda.

REKLAMA

Anot D. Grybauskaitės, susitikimo metu jiedu aptarė svarbiausius būsimus darbus ir iššūkius išrinktajam prezidentui.

„Radome labai daug bendro supratimo apie valstybę, apie tai, ką ir kaip reikės daryti. Labai tikiuosi, kad toks didžiulis žmonių pasitikėjimas, koks buvo parodytas prezidentui, išties bus pateisintas. Tai bus ir pasitikėjimas, ir didžiulė atsakomybė. Jaučiu žmogišką pareigą padėti. Visa mano komanda pasirengusi padėti, nes tai pareiga mūsų valstybei, tai mano pareiga, kaip nueinančios prezidentės“, – žurnalistams prezidentūroje sakė šalies vadovė.

„Galiu pasidžiaugti tuo konstruktyvumu, kuris vyravo mūsų pokalbyje. Prezidentė perdavė savo situacijos matymą, tuos darbus, kurie laukia netrukus. Pasikeitėme nuomonėmis įvairiais aktualiais klausimais“, – kalbėjo išrinktasis prezidentas.

REKLAMA
REKLAMA

Padvigubino rėmėjų skaičių

Nepriklausomas ekonomistas G. Nausėda sekmadienį laimėjo prezidento rinkimus, antrajame ture įveikęs konservatorių remiamą Seimo narę Ingridą Šimonytę.

REKLAMA

Suskaičiavus duomenis visose 1972 rinkimų apylinkėse, G. Nausėda gavo 876 tūkst. 749 arba beveik 66 proc. balsų, o buvusi finansų ministrė I. Šimonytė – 437 tūkst. 399 arba beveik 33 proc. balsų.

Palyginti su pirmuoju prezidento rinkimų turu, G. Nausėda rėmėjų skaičių daugiau nei padvigubino, tuo metu I. Šimonytė dalį jų prarado. Per pirmąjį turą už ją balsavo 446 tūkst. 719 rinkėjų.

Naujasis prezidentas pradės eiti pareigas po inauguracijos liepos 12-ąją.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų