REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Parlamento rinkimuose valstiečiams pretenduojant į du mandatus vietoje turėto vieno, partijos lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad rezultatas jo netenkina.

Europos Parlamento rinkimuose valstiečiams pretenduojant į du mandatus vietoje turėto vieno, partijos lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad rezultatas jo netenkina.

REKLAMA

„Kaip čia gerai ir vertinsi. Mes iš tikrųjų turėsime rinktis ir svarstyti, ką daryti, nes rezultatas nėra toks, kuris tenkintų. O kokie žingsniai bus – spręsime“, – žurnalistams pirmadienio naktį partijos štabe sakė R. Karbauskis.

Anot jo, „rezultatas netenkinantis, nors jis beveik du kartus didesnis, nei buvo. Bet yra kaip yra“.

„Kiekvienas partijos vadovas nori laimėti rinkimus. Jei nepasisekė, reiškia, suklydome“, – pridūrė „valstiečių“ vadovas.

Pirminiais Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, suskaičiavus balsus 1762 apylinkėse iš 1972, rinkimuose pirmauja į tris mandatus pretenduojantys konservatoriai, po du mandatus iškovoti gali socialdemokratai ir „valstiečiai“, po vieną – Darbo Partija, Valdemaro Tomaševskio blokas, Liberalų sąjūdis ir Aušros Maldeikienės rinkimų komitetas.

REKLAMA
REKLAMA

Pirminiai reitingavimo rezultatai rodo, kad į Europos Parlamentą su „valstiečių“ sąrašu gali patekti pirmasis jame buvęs europarlamentaras Bronis Ropė bei antruoju įrašytas buvęs krepšininkas, verslininkas Šarūnas Marčiulionis.

REKLAMA

R. Karbauskis sako, kad rinkimuose į Europos Parlamentą reikšmės turėjo asmenybės, pavyzdžiui, socialdemokratų sąrašo lyderė Vilija Blinkevičiūtė, kuri „pritraukė tų balsų“.

Jis pripažino, kad partijoje buvo nepasitenkinimų, jog sąrašo viršuje yra nepartiniai asmenys.

S. Skvernelio užuominų, jog jis turi kitų planų, nebūtinai susijusių su „valstiečiais“, R. Karbauskis nekomentuoja.

„Ten nieko nebuvo pasakyta tokio, dėl ko aš turėčiau su juo aiškintis“, – sakė „valstiečių“ lyderis, paklaustas, ar artimiausiu metu žada susitikti su premjeru aptarti jo sekmadienio pareiškimų bei išsakytos kritikos asmeniškai R. Karbauskiui.

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, ar mato ženklų, jog partijoje gali įvykti skilimas, jis tvirtino, jog „viskas priklauso nuo ambicijų“.

„Jei žmonės, kurie atėjo dirbti, galvoja ne apie save, o apie valstybę, tai tikriausiai ne. Bet jeigu kas nors pradės skaičiuoti, kaip jam apsimoka, iki rinkimų likus pusantrų metų, jei vertins, kad Seimo rinkimų rezultatas nebus toks palankus, kaip praėjusių, tokiu atveju, gali viskas baigtis, jog žmonės pradės galvoti, kaip jiems geriau“, – tikino jis.

Kalbėdamas apie Gitano Nausėdos pergalę prezidento rinkimuose, jis sakė, kad laimėjo „tas, kuris buvo vertingiausias laimėti“ ir tikisi iš jo dialogo su Seimu.

„Tikiuosi, kad bus dialogas tarp vykdomosios valdžios, Seimo ir prezidento ir ta situacija, kuri klostėsi dvejus su puse metų pasibaigs ir bus ieškoma geriausių valstybei sprendimų“, – teigė R. Karbauskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų