REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Saulius Skvernelis ragina Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partiją atsinaujinti ir stiprinti skyrius bei sako, kad nuo to gali priklausyti, ar jis ir toliau dirbs su šia jėga.

Premjeras Saulius Skvernelis ragina Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partiją atsinaujinti ir stiprinti skyrius bei sako, kad nuo to gali priklausyti, ar jis ir toliau dirbs su šia jėga.

REKLAMA

Dar balsuodamas sekmadienį S. Skvernelis sakė nekomentuosiantis „valstiečių“ svarstymų dėl likimo ar pasitraukimo iš valdančiosios koalicijos ir teigė turintis savo planų. Kokie jie, premjeras neatskleidžia, tik patvirtino, kad jie nebūtinai susiję su „valstiečiais“ bei išsakė nemažai kritikos jį į premjerus delegavusiai politinei jėgai.

„Nebūtinai. Valstiečių partija kartais priima sprendimus, kurie būna tokie gana netikėti, arba partijos pirmininkas padaro kokį nors pareiškimą gana netikėtą. Labai sunku kalbėti apie „valstiečių“ planus, kokie jie yra“, – žurnalistams „valstiečių“ štabe sekmadienio vakarą teigė ministras pirmininkas.

Vis dėlto jis žada, kad po prezidento ir Europos Parlamento rinkimų santykiai su valstiečiais turėtų išlikti tokie patys ir dėkojo už paramą „valstiečiams“, ypač „nepartinių blokui“, prisijungusiam tik prieš 2016-ųjų Seimo rinkimus.

REKLAMA
REKLAMA

„Galbūt kai kas pamiršo, yra ir partinių, ir nepartinių blokas, nes rinkimus laimėjo jungtinis sąrašas. Daugelis tų žmonių yra mano bendražygiai ir bet kokiu atveju aš jiems esu dėkingas už paramą, už bendrą darbą“, – aiškino S. Skvernelis.

REKLAMA

Paklaustas, ar su būsimuoju prezidentu yra pasiryžęs tęsti bendradarbiavimą premjero pareigose, jis sakė, kad ši „intriga neturėtų ilgai tęstis, nes norėtųsi, jog valstybėje nebūtų chaoso ir suirutės“.

„Manau, kad artimiausiomis savaitėmis tai turėtų paaiškėti“, – žadėjo jis.

Kartu premjeras tvirtino, kad galimas Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos skilimas būtų „pati blogiausia situacija“ ir sakė kol kas matantis visas prielaidas dirbti su „valstiečiais“.

„Daug kas priklausys nuo pačios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, ar politinė partija padarys išvadas po visų trijų rinkimų, ar bus pokyčiai, ar norima tikrai tapti modernia, demokratiška partija, matyti, kad yra XXI amžius, kalbėti apie žmones, kurie yra jauni, gimę nepriklausomoje Lietuvoje, ir atėję į rinkimus nežino, nei kas kolūkiai buvo, nei kas buvo sovietinė santvarka ar vienas kitas kontroversiškai vertinamas politikas“, – dėstė Vyriausybės vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

S. Skvernelis taip pat sako, kad partijai reikia „atrasti kelius į tų žmonių širdis ir protus“, taip pat daugiau orientuotis ne tik į regionus, bet ir didmiesčius.

Jis ragino gausinti partijos narius, stiprinti jos skyrius, kad nebūtų situacijų, kai „atsiranda problema, ką kelti į merus“ bet nekalba apie galimą lyderio keitimą.

„Politinė partija negali būti orientuota tik į regionus, į kaimą. Miestai yra labai svarbu, miestiečiams taip pat turi būti kažkas pasiūlyta. Jei partija matys poreikį keistis, atsinaujinti, žvelgti į XXI amžiaus iššūkius, tada taip. Jei ne – tada matysime“, – sakė jis, paklaustas, ar sieja savo ateitį su „valstiečiais“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Premjeras taip pat neįvardijo, už kurį kandidatą balsavo prezidento rinkimuose, tik tvirtino, kad pasisakė „už klestinčią Lietuvą“.

Reaguodamas į kadenciją baigiančios prezidentės Dalios Grybauskaitės pasisakymą, jog Lietuvos žmonėms pasisekė, jog antrajame ture yra būtent šie kandidatai, S. Skvernelis teigė, jog prezidentė „visada turėjo savo simpatijas ir antipatijas“.

Kalbėdamas apie Europos Parlamento rinkimus, S. Skvernelis sako, kad „valstiečiams“ turėti du mandatus „būtų labai geras rezultatas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų