REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujų Lietuvos inovacijų vystymas, nuosavo verslo kūrimas, kelionės po egzotiškas šalis, nepriklausomas konsultavimas ar sėkmingai tebesitęsianti politinė karjera – taip darbuojasi buvę Lietuvos ministrai.

Naujų Lietuvos inovacijų vystymas, nuosavo verslo kūrimas, kelionės po egzotiškas šalis, nepriklausomas konsultavimas ar sėkmingai tebesitęsianti politinė karjera – taip darbuojasi buvę Lietuvos ministrai.

REKLAMA

Portalas tv3.lt apžvelgia, ką šiuo metu veikia buvę šešioliktosios ir septynioliktosios vyriausybių ministrai.

Iš politikos nepabėgo

Stebėtinai nemažai šešioliktosios vyriausybės ministrų vis dar nepasitraukė iš politikos. Štai tuometinis premjeras Algirdas Butkevičius, krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius, sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė ir teisingumo ministras Juozas Bernatonis 2016 metais laimėjo rinkimus į Seimą, kur dirba iki šiol.

Ministrų portfelius išsaugojo tuometinis energetikos ministras Rokas Masiulis, dabar einantis susisiekimo ministro pareigas, ir užsienio reikalų ministro pareigas tebeinantis Linas Linkevičius. Tuometinis vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis tapo ministru pirmininku, o žemės ūkio ministru dirbęs Evaldas Gustas šiuo metu yra žemės ūkio viceministras.

REKLAMA
REKLAMA

Buvęs sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis šiuo metu yra eurokomisaras, iškritęs iš kovos dėl prezidento posto. Rinkimuose į prezidentus bei į Europos Parlamentą nepasisekė ir buvusiam aplinkos ministrui Valentinui Mazuroniui.

REKLAMA

Šiųmečiuose savivaldos rinkimuose buvusi žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė kartu su visuomeniniu rinkimų komitetu „Komanda – už Kėdainių krašto žmones“ išrinkta į Kėdainių rajono savivaldybės tarybą. Iki rinkimų V. Baltraitienė dirbo Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute.

Sėkmė savivaldos rinkimuose nusišypsojo ir buvusiam aplinkos ministrui Kęstučiui Trečiokui, šiemet kartu su partija „Tvarka ir teisingumas“ perrinktam Telšių rajono savivaldybės tarybos nariu.

Buvęs žemės ūkio ministras Vigilijus Jukna savivaldos rinkimuose neiškovojo Kauno miesto savivaldybės tarybos nario posto. Laimę rinkimuose buvęs ministras bandė kartu su Darbo partija. V. Jukna kartu su „darbiečiais“ siekė tapti Europos Parlamento nariu, tačiau nesėkmingai.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo kelionių iki privačių įmonių

Iškovoti tarybos nario kėdės nepavyko ir kartu su Lietuvos socialdemokratų partija Lazdijų savivaldybėje kandidatavusiai buvusiai ūkio ministrei Birutei Vėsaitei. Iki rinkimų B. Vėsaitė žiniasklaidoje yra minėjusi, kad „tapo kelių tarptautinių organizacijų eksperte, taip pat nemažai laiko praleidžia keliaudama po Azijos šalis“.

Buvusi socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė pernai žiniasklaidai pasakojo esanti nepriklausoma ekspertė, vedanti mokymus ir moderuojanti konferencijas. Vis tik šių metų pradžioje, kilus jaunųjų medikų pasipiktinimui dėl Sveikatos apsaugos ministerijos organizuojamuose antikorupcijos mokymuose pasirinktos lektorės A. Pabedinskienės, ministerija nusprendė lektorę pakeisti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuometinis švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis 2018-ųjų sausį tapo vienu iš Kazachstano nacionalinio medicinos universiteto vadovų, atsakingu už medicinos studijų pertvarkymą.

Buvęs finansų ministras Rimantas Šadžius 2016 metais tapo Europos Audito Rūmų nariu.

Buvusi švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė 2017 metais laimėjo konkursą eiti Skuodo vaikų lopšelio-darželio „Saulutė“ direktorės pareigas. Ten buvusi ministrė dirba iki šiol.

Buvęs vidaus reikalų ministras Tomas Žilinskas šių metų pradžioje paliko darbą valstybinėje bendrovėje „Lietuvos geležinkeliai“ ir tapo aviacijos verslo grupės „Avia Solutions Group“ Rizikų valdymo departamento direktoriumi.

REKLAMA

Vidaus reikalų ministro postą dėl pablogėjusios sveikatos būklės dar 2014 metais apleidęs „tvarkietis“ Dailis Alfonsas Barakauskas, atrodo, visai pasitraukė iš viešosios erdvės. 2015 metais vadinamojoje „Pirk dramblį“ byloje jis apklaustas specialiuoju liudytoju.

Buvęs energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius šiuo metu investicijų valdymo įmonėje „Lords LB Asset Management“ eina investicijų direktoriaus pareigas. Iki tol buvęs ministras ketverius metus dirbo nepriklausomu konsultantu energetikos ir infrastruktūros srityje.

Buvęs kultūros ministras Šarūnas Birutis teigia šiuo metu daug laiko praleidžiantis su šeima, leidžiantis laiką sode bei darže. Taip pat buvęs ministras portalui tv3.lt pasakojo užsiimantis įvairiomis konsultacinėmis veiklomis Italijoje, Islandijoje, o Lietuvoje – visuomenine ir kultūrine veikla.

REKLAMA

Patraukė į inovacijas ir ekologiją

Nors septynioliktosios vyriausybės ministrų kabinetas vis dar eina pareigas, šeši ministrai paliko savo postus.

Buvęs ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius šiųmečiuose savivaldos rinkimuose išrinktas Jonavos rajono meru bei Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentu, o buvęs žemės ūkio ministras Bronius Markauskas – Klaipėdos rajono meru. Buvusi teisingumo ministrė Milda Vainiutė 2018 metais paskirta Seimo kontroliere.

Buvęs aplinkos ministras Kęstutis Navickas portalui tv3.lt patvirtino pasitraukęs iš politikos ir šiuo metu prisijungęs prie pirmąjį lietuvišką visiškai elektra varomą autobusą sukūrusios komandos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Buvusi kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson portalui tv3.lt pasakojo šiuo metu besimokanti prancūzų kalbos, verčianti knygą iš švedų kalbos ir vystanti savo tvaraus, ekologiško dizaino idėją.

Portalui tv3.lt nepavyko susisiekti su buvusia švietimo ir mokslo ministre Jurgita Petrauskiene, bet iš politikos pasitraukusi ministrė savo „Facebook“ paskyroje aktyviai dalinasi atostogų ir poilsio nuotraukomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų