REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apie 11 tūkst. gyventojų turinčiame Jurbarke – gedulo nuotaikos. Rastas nuo gegužės 10-sios ieškotas 18-mečio kūnas.

Apie 11 tūkst. gyventojų turinčiame Jurbarke – gedulo nuotaikos. Rastas nuo gegužės 10-sios ieškotas 18-mečio kūnas.

REKLAMA

Pasitvirtino patys baisiausi įtarimai – tik pilnamečiu tapęs jaunas Jurbarko gyventojas buvo nužudytas. Pirminiais duomenimis, vieninteliu peilio dūriu į kaklo sritį.

Pranešama, kad policijos pareigūnai dar prieš surasdami nužudytojo kūną dėl galimo nusikaltimo įvykdymo buvo sulaikę nepilnametį įtariamąjį.

Pastarasis, kaip ir jo auka, gimęs 2001 metais, tik dar nėra sulaukęs 18 metų. Ši aplinkybė, pasitvirtinus itin sunkiems įtarimams nužudymu, iš dalies gali „išgelbėti“ nepilnamečio kailį.

Mat Lietuvoje laisvės atėmimo bausmė nepilnamečiui asmeniui negali viršyti 10 metų. Jei nusikaltimą įvykdytų 18 metų sulaukęs asmuo, jam grėstų įkalinimas nuo 8 iki 20 metų arba iki gyvos galvos.

REKLAMA
REKLAMA

Vyksta tyrimas

Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės specialistė Daiva Klimavičienė naujienų portalui patvirtino, kad 18-mečio kūnas buvo surastas Žemaitės gatvėje esančiame apleistame pastate.

REKLAMA

„Šiuo metu sunkių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai intensyviai dirba siekdami išaiškinti šį nusikaltimą. Išsamiau apie šį įvykį informacijos pateikti negaliu, kad nebūtų pakenkta atliekamam ikiteisminiam tyrimui“, – pabrėžė D. Klimavičienė.

Policijos atstovė tik pridūrė, kad jaunuolio kūną surado patys pareigūnai. Jie nesulaukė skambučio iš atsitiktinių praeivių.

Apie tai, kad įtariamųjų dėl šio nužudymo gali būti ir daugiau D. Klimavičienė kol kas pasakyti taip pat negalėjo.

Jurbarkas – sukrėstas

Sukrėsti Jurbarko gyventojai apie šį nusikaltimą daug nekalba. Jie reiškia užuojautą nužudytojo artimiesiems ir kalba apie tai, kad viešoje vietoje darosi nesaugu.

REKLAMA
REKLAMA

„Žinau, kad ta vieta yra apleista ir stengiuosi vengti to pastato, kuris turi itin prastą reputaciją dėl ten besiglaudžiančių asocialių asmenų“, – vietą, kur buvo rastas 18-mečio kūnas trumpai apibūdino Jurbarko gyventoja.

Jurbarko miesto seniūnas Romualdas Kuras patikslino, kad apleistame pastate anksčiau yra veikęs vaikų darželis:

„Bet jau daug metų jis yra neveikiantis. Gal 20, o gal ir dar daugiau. Pastatas priklauso savivaldybei, jį prižiūri Naujamiesčio progimnazija. Kiek įmanoma, žinoma.

Yra lentomis užkalami langai, bet benamiai nuplešia tas lentas. Jų tokiomis priemonėmis nesulaikysi. Neturiu informacijos, kad tame apleistame pastate rinkdavosi narkomanai.“

Anot seniūno, šis nusikaltimas sukrėtė Jurbarko miesto gyventojus:

„Tai yra rezonansinis įvykis. Tokio žiauraus nusikaltimo Jurbarke nepamenu. Pasitaiko vagysčių, smurto artimoje aplinkoje, bet kad būtų nužudytas žmogus ir dar toks jaunas, tikrai nepamenu tokio atvejo.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų