REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Balsuoja Gitanas Nausėda (Paulius Peleckis/Fotobankas)

Kandidatas į prezidentus Gitanas Nausėda sako besitikintis aktyvaus žmonių dalyvavimo rinkimuose.

5

Kandidatas į prezidentus Gitanas Nausėda sako besitikintis aktyvaus žmonių dalyvavimo rinkimuose.

REKLAMA

„Tikiuosi, kad žmonės aktyviai dalyvaus šį sekmadienį rinkimuose, nesutrukdys nei geri orai, nei blogi orai, nes turbūt daugiausiai, ką galime padaryti savo šaliai, ateiti ir balsuoti – pagal savo sąžinę, pagal savo protą, pagal viziją, kurią žmonės mato“, – penktadienį žurnalistams sakė G. Nausėda.

Jis su sutuoktine Diana penktadienį iš anksto balsavo Vilniaus miesto savivaldybėje. Penktadienis yra paskutinė diena balsuoti iš anksto.

Kandidatas sakė norintis rinkimuose laimėti ne dėl savęs, o dėl to, kad galėtų „suteikti Lietuvai kitokį impulsą, daugiau savitarpio pasitikėjimo, draugiškumo, daugiau konstruktyvumo“.

„Aš tikiuosi, kad dauguma dalykų, kurie šiandien juda lėtai arba išvis nejuda, pajudės iš mirties taško ir mes eisime į priekį sparčiais žingsniais“, – teigė G. Nausėda.

REKLAMA
REKLAMA

Klausiamas, kam savo balsą atidavė Europos Parlamento rinkimuose, G. Nausėda teigė balsavęs „už partiją, kuri atrodo simpatiška, turinti vertybes ir kartu europietiška“.

REKLAMA

„Man svarbiausias dalykas, kad tai buvo vertybinė partija, turinti tvirtas vertybes ir, manau, atitinkanti nemažos dalies Lietuvos žmonių lūkesčius – gerovės valstybės“, – sakė kandidatas.

G. Nausėda taip pat teigė nesureikšminantis kitų partijų jam pareikštos paramos, nes „tarpininkai tarp kandidato ir rinkėjo nelabai reikalingi“.

„Nemanau, kad tai darys esminę įtaką rinkėjų apsisprendimui, todėl mes po pirmojo turo pasakėme, kad nekeliame tikslo prašyti atskirų partijų paramos. Manau, kad tarpininkai tarp kandidato ir rinkėjo nelabai reikalingi, kartais kandidatui gali net pakenkti. Bet jei viena ar kita partija ar politikas savarankiškai nusprendė paremti, mes neturėtume nei laiko, nei noro bėgioti paskui juos ir sakyti, gal jūs savo palaikymą atsiimkite“, – kalbėjo G. Nausėda.

REKLAMA
REKLAMA

Paramą G. Nausėdai antrajame ture deklaravo valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų darbo partija, valdančiųjų frakcijų koalicijai Seime priklausanti „Tvarka ir teisingumas“. Paramą kandidatui išsakė ir opozicinio Liberalų sąjūdžio valdyba, nors vieningos nuomonės dėl to nebuvo.

Nepriklausomas kandidatas ekonomistas G. Nausėda prezidento rinkimuose rungiasi su konservatorių iškelta buvusia finansų ministre, Seimo nare Ingrida Šimonyte.

Prezidento rinkimų antrajame ture per keturias išankstinio balsavimo dienas savo valią pareiškė 140 tūkst. 228 arba 5,78 proc. rinkėjų – beveik tiek pat, kiek per tą patį laiką pirmajame ture prieš dvi savaites.

Rinkimuose į Europos Parlamentą dalyvauja 16 partijų ir visuomeninių komitetų keliamų kandidatų sąrašų.

Lietuva į Europos Parlamentą renka 11 atstovų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų