REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos padangėje orus lemia mieguisti leisgyviai ciklonai, dėl to pokyčių yra labai nedaug. Daug kur debesuota, vietomis lyja.

Europos padangėje orus lemia mieguisti leisgyviai ciklonai, dėl to pokyčių yra labai nedaug. Daug kur debesuota, vietomis lyja.

REKLAMA

Baltijos apylinkėse šis tas pasikeis – iki šiol mums šilumą plukdęs ciklonas truputį pasislinks ir dabar Lietuvos link plauks ne šiluma iš pietryčių, o gerokai gaivesni orai iš vakarų.

Šiandien Lietuvoje daug kur nušniokštė skambus vasariškas lietus su perkūnija. Dieną į dangų pakilę debesys kurį laiką išliks, dėl to temstant dar šen bei ten lis, bet vėliau liausis, o po vidurnakčio į pajūrį atkeliaus kiti lietaus debesys. Lietų daug kur lydės pamažu rimstanti perkūnija. Vėjas silpnas.

Rytoj vyraus mažai debesuotas dangus, tačiau pavieniai lietaus kamuoliniai debesys ras jėgų iškilti, dėl to kai kur palis, nugriaudės perkūnija. Visgi tokių vietų, kur lis, bus mažai. Panašiai kaip ir naktį, vėjas bus silpnas.

REKLAMA
REKLAMA

„Kitaip tariant, artimiausią parą į Lietuvą smelksis gaivesni orai. Ir naktį, ir dieną debesuotumas bus nepastovus. Vyraus giedras ar menkai debesuotas dangus, tačiau kai kur pasitaikys pavienių lietaus kamuolinių debesų, iš jų lis, kai kada galbūt ir su perkūnija. Žemiausia temperatūra naktį bus apie 11 – 13 laipsnių, dieną šils iki 21 – 22 laipsnių, prie jūros bus apie 17“, – kalbėjo sinoptikas Naglis Šulija.

REKLAMA

Savaitgalį gaivusis oro srautas išliks, dėl to kasdien bus vis vėsiau: šeštadienio naktį bus jau 9 – 11 laipsnių, sekmadienio naktį vyraus 8 – 10 šilumos. Šeštadienį dieną oras šils iki 19 – 21 laipsnio, sekmadienį tikėtini gražūs 15 – 17 laipsnių šilumos, ir šeštadienį, ir sekmadienį tai šen, tai ten vis palis. Dažniausiai ne po daug, bet ir ši drėgmė labai laukiama.

„Kitaip tariant, orai tarsi sakys, kad savaitgalio kepsnius sodybose ar paežerėse beigi poilsį pajūryje teks atidėti kitam kartui. Eisime atlikti pilietinės pareigos – balsuoti rinkimuose“, – pastebi sinoptikas Naglis Šulija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų