REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kandidatas į prezidentus Gitanas Nausėda sako, kad aktyviai nesiekė valstiečių paramos antrajame rinkimų ture, todėl valdančiųjų pareiškimais „nei džiaugiasi, nei nesidžiaugia“.

Kandidatas į prezidentus Gitanas Nausėda sako, kad aktyviai nesiekė valstiečių paramos antrajame rinkimų ture, todėl valdančiųjų pareiškimais „nei džiaugiasi, nei nesidžiaugia“.

REKLAMA

„Nei džiaugiuosi, nei nesidžiaugiu. Noriu tik pasakyti vieną dalyką: tai, kad nuėjau vakar į šitą frakciją, tikrai nebuvo pats maloniausias užsiėmimas. Bet jei mes politiką įsivaizduotumėme kaip vakarėlius, kuriuose gali pabūti su savo draugais ir šalininkais, tokio įsivaizdavimo neturiu“, – žurnalistams savo rinkimų štabe ketvirtadienį sakė G. Nausėda.

Valstiečių frakcijoje trečiadienį jis sakė apsilankęs norėdamas atsakyti į pateiktus svarbius klausimus. Anot kandidato, svarbiausia, kad paramą išsakiusios partijos nekeltų reikalavimų.

„Pasakėme: partijos gali mus remti, gali neremti, mes su tuo niekaip nekovosime. Svarbiausia, kad jos mums nekeltų jokių išankstinių reikalavimų, nes mes paprasčiausiai jų nevykdysime“, – teigė G. Nausėda.

REKLAMA
REKLAMA

G. Nausėda netinkamais gąsdinimais vadino valstiečių teiginius, jog jie jį parėmė tam, kad nelaimėtų konservatorių remiama Ingrida Šimonytė.

„Gąsdinimai turbūt tikrai nėra ta priemonė, kuria reikėtų kliautis politinėje konkurencijoje. Ne gąsdinti reikia, o atvirkščiai – žmones konstruktyviai kviesti, agituoti, pirmiausia, agituoti ne už kokią nors personaliją, o agituoti būti pilietiškais“, – kalbėjo kandidatas.

REKLAMA

Valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis ketvirtadienį taip pat žadėjo, jog Seimas atsisakys visų parlamentinių tyrimų, jei naujasis prezidentas pertvarkys prokuratūros sistemą ir užtikrins jos nepriklausomumą.

G. Nausėda, nors ir tvirtina, kad kai kurie Seimo tyrimai yra „stipriai asmeniškai motyvuoti“, sutinka, kad prokuratūros nepriklausomumui didinti „tikrai yra rezervų“

„Yra visiškai nenormali situacija, kuomet, kaip sako politikai, dėl to, kad prokuratūra nedirba savo darbo, mes privalome dirbti už prokuratūrą. Tai mes visiškai pažeidžiame valdžios atskyrimo principą, sakome, kad yra kažkokia valdžios atšaka neįgali, ir mes dirbsime už ją. Tai gal sutvarkykime tą valdžios atšaką“, – svarstė jis.

„Tikrai aš esu pasirengęs dirbti teisėtvarkos ir teisėsaugos srityje, kad turėtumėme nepriklausomus teismus ir prokuratūrą. Esant nepriklausomam prezidentui, patikėkite, tikrai kišeninių prokurorų nebus“, – pridūrė kandidatas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų