REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiojoje Europos dalyje orus lemia ir rytoj lems didelis, tačiau mažai aktyvus ciklonas. Dėl jo įtakos centrinėje žemyno dalyje vietomis gausiai lis, o į Lietuvą iš pietryčių plauks rekordiškai šiltas oras.

Didžiojoje Europos dalyje orus lemia ir rytoj lems didelis, tačiau mažai aktyvus ciklonas. Dėl jo įtakos centrinėje žemyno dalyje vietomis gausiai lis, o į Lietuvą iš pietryčių plauks rekordiškai šiltas oras.

REKLAMA

Šiandien padrikai pasklidę lietaus debesys keliavo per Mozūrų kraštą, kai kurie jų prasmuko ir į Lietuvą. Šį vakarą tokių irgi bus, todėl vasariškas lietus, kai kur galbūt ir su perkūnija, smarkesnio vėjo gūsiu labiausiai tikėtinas kur nors pietuose, pietvakariuose. Kitur – jokio lietaus ir giedras dangus.

Rytoj bus dar viena saulėta ir karšta diena. Vėjas bus labai silpnas, dažnai ir visai jokio, dėl to karščio pojūtis bus dar didesnis. Trumpo vasariško lietaus ir perkūnijos galima tikėtis kai kur šalies šiaurėje tik vakarop.

„Kitaip tariant, ir vėl kepsime. Pats oras bus labai sausas, dėl to ir naktį, ir dieną debesys susidarys labai nenoriai, vyraus giedras ar mažai debesuotas dangus. Visgi šį vakarą kai kur šalies pietuose, rytoj vakarop – šiaurėje gali trumpai su perkūnija palyti. Naktis labai šilta – net paryčiais oras bus apie 15 – 16 laipsnių, o dieną oras kais iki 27 – 29, prie jūros bus apie 25 laipsnius šilumos“, – sako sinoptikas Naglis Šulija.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienio naktį kur nors, dieną kai kur trumpai palis vasariškas lietus su perkūnija. Visgi tie lietaus debesys bus labai reti ir vyraus sausi labai šilti orai. Oras šils iki 25 – 26, kai kur 27 – 28 laipsnių šilumos, tik prie jūros bus vėsiau. Penktadienį trumpas vasariškas lietus, dažnai ir su perkūnija kartosis ir naktį, ir dieną. Bus jau nebe taip šilta – naktį vyraus 13 – 14, prie jūros apie 11 laipsnių, dieną šils iki 20 – 22 laipsnių, prie jūros bus apie 13.

REKLAMA

Jau pats į Lietuvą atplaukiantis oras labai šiltas, saulė jį pakaitina dar daugiau, štai ir turime rekordiškai aukštą temperatūrą. Pirmadienį maždaug pusšimčio metų rekordai viršyti buvo bene visoje šiaurinėje šalies pusėje, kur oras kaito iki 27 – 29 laipsnių. Nebus keista, jeigu šiandien vietomis bus dar karščiau, bet tikslūs matavimai bus žinomi jau sutemus. Rytoj kaitra telksis irgi daugiausia šiaurinėje šalies dalyje, tad gali būti, jog bus pataisyti ir gegužės 22-osios rekordai. Vėliau kaitra slūgs, sugrįš ne tokie šilti orai, bet lietaus ir vėl bus labai mažai.

REKLAMA
REKLAMA

Prognozuoja škvalą

Tarnybos įspėja, kad šiandien Lietuvoje numatomas škvalas. Kliūčių gali kilti ir vairuotojams.

„Šiandien, gegužės 21 d., 16–19 val. laikotarpiu vietomis, daugiausia pietvakarinėje Lietuvos dalyje, numatomas škvalas – vėjo gūsiai m/s.

Taip pat atkreipiame sunkiasvorių transporto priemonių vairuotojų dėmesį, kad esant stipriam šoniniam vėjui yra sunkiau suvaldyti transporto priemones, ypač būkite atsargūs ant tiltų ir viadukų.

Pastebėjus kliūtį kelyje prašome apie tai informuoti Eismo informacijos centrą telefono numeriu 1871“, – praneša Lietuvos automobilių ir kelių direkcija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų