REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Komentavimas viešojoje erdvėje – ne visada dėkingas dalykas. Po kelerių metų žiniasklaidos paviešintos citatos gali atrodyti juokingai ar net sukelti aršias diskusijas. Taip pat senos citatos gali kišti koją arba kaip tik pagelbėti siekiant prezidento posto.

Komentavimas viešojoje erdvėje – ne visada dėkingas dalykas. Po kelerių metų žiniasklaidos paviešintos citatos gali atrodyti juokingai ar net sukelti aršias diskusijas. Taip pat senos citatos gali kišti koją arba kaip tik pagelbėti siekiant prezidento posto.

REKLAMA

Portalas tv3.lt pateikia vienus spalvingiausių kandidatų į prezidentus Ingridos Šimonytės ir Gitano Nausėdos pasisakymų viešojoje erdvėje ir jų „Facebook“ paskyrose.

Ingridos Šimonytės citatos

Kadaise už vieną sparnuotą frazę Seime, tuomet dar eidama finansų ministrės pareigas, I. Šimonytė vieno portalo buvo apdovanota už metų citatą. 2011-aisiais Seime svarstant kitų metų biudžetą, atsakydama į Seimo nario Kęstučio Daukšio repliką, I. Šimonytė sakė: „Aš manau, kad gali turėti plačiausią pasaulyje krūtinę ir niekada neuždengsi euro zonos problemų“.

Tais pačiais 2011-aisiais Seime svarstant biudžeto projektą, atsakydama į parlamentaro Jono Ramono klausimą, kada Lietuvoje baigsis krizė, finansų ministrė sakė: „Yra ekonominė krizė, yra finansų krizė ir yra smegenų krizė. Dėl pirmųjų dviejų pabaigos esu pakankamai optimistiška“.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvai siekiant įsivesti eurą, konferencijoje „Investuok Lietuvoje“ 2011-aisiais I. Šimonytė teigė, kad dar per anksti kalbėti apie stojimą į euro zoną, nes Lietuva neatitinka Mastrichto kriterijų.

REKLAMA

„Dažnas klausimas, stosite ar nestosite į euro zoną, ir diskutuojančių viešojoje erdvėje pasakymas, kad gal stosime, gal nestosime, atrodo taip, kaip mergaitė svarstytų, kad netekėsiu aš už Petriuko, nors Petriukas man to net nesiūlė.“

2017-ųjų liepą žiniasklaidoje komentuodama dar vieną siūlymą mažinti Seimo narių skaičių, I. Šimonytė ironizavo:

„Dažnam atrodo, kad Seimas labai brangiai kainuoja. Kai buvo pateiktas siūlymas sumažinti Seimo narių skaičių 40 žmonių, man pačiai daug kartų kalbant su žmonėmis yra tekę apie tai diskutuoti. Jūs sumažinkit Seimo narių skaičių ir pinigų bus viskam. Visą laiką naudoju tokią analogiją, kad jūs nustokite namuose pirkti degtukus ir galėsite susimokėti už šildymą. Tada žmonės labai pyksta, kodėl tu taip sakai“.

REKLAMA
REKLAMA

Komentuodama premjero Sauliaus Skvernelio kritiką apie esą krizės metu praskolintą Lietuvą, 2017-ųjų liepą žiniasklaidoje retoriškai klausė:

„Jis apgailestauja ir dėl to, kad Lietuva praskolinta, ir dėl to, kad mokesčiai krizės metu buvo didinami, ir dėl to, kad išlaidos buvo mažinamos. Aš nežinau, kaip jis savo galvoje visa tai sudeda į vieną krūvą? Tai iš ko aš būčiau turėjusi mokėti jo vadovaujamos policijos policininkams ketvirtį ar penktadalį skirtingais metais algos, jei Lietuva nebūtų skolinusis tam biudžeto deficitui padengti?“

Komentuodama buvusią Algirdo Butkevičiaus Vyriausybę bei patį premjerą, 2017-aisiais I. Šimonytė sakė: „Butkevičiaus Vyriausybė, kaip ir jis pats, buvo labai amorfiška. Kad ir kaip kalsi, vis tiek nuslysta“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai išplatinus sveikinimą Kalėdų ir Naujųjų metų proga, 2017-ųjų gruodį savo „Facebook“ paskyroje juokėsi:

„Kam rašinėti žmonėms tai, ko negalvoji, nes esi tai paskelbęs šimtus ir tūkstančius kartų? Nes „taip reik“? Čia koks nors Naisių protokolas tai sako? Siūlysiu Seimui kitus metus paskelbti „metais be pasveikinimų žmonėms, kurių šiaip nevirškini, nes tikėtina, kad jų tavo atvirukai visai nedžiugina“.

Pernai I. Šimonytė taip komentavo prezidentės Dalios Grybauskaitės pasirašytas Vyriausybės mokesčių reformas: „Kaip ir diskusijų dėl šių itin svarbių temų metu – nulis komentaro, nulis požiūrio, nulis reakcijos, tik sausas parašas. Net ditirambų nėr, sykį jau viskas labai gerai“.

REKLAMA

Gitano Nausėdos citatos

Vienas labiausiai žiniasklaidoje apie ekonomikos aktualijas cituotų ekonomistų, dabar kandidato posto siekiantis G. Nausėda viename pirmųjų savo komentarų žiniasklaidai 1993 metų spalį kritikavo idėją šalyje įvesti fiksuotą nacionalinės valiutos kursą:

„Fiksuoto nacionalinės valiutos kurso įvedimas silpnai išsivysčiusiose šalyse dažniausiai baigdavosi jos devalvavimu. Dabartinėmis sąlygomis Lietuva vargu ar taptų išimtimi“.

2005-ųjų rugpjūtį ekonomistas taip atsiliepė apie nekilnojamo turto situaciją Lietuvoje: „Gali sprogti tik maži burbuliukai – žemės sklypų rinkos, prestižinių butų kainų, tačiau šių reiškinių pasekmės tikrai nebus skaudžios“.

REKLAMA

2008-aisiais, kai į Lietuvą jau buvo beatsiritanti pasaulinė ekonomikos krizė, G. Nausėda žiniasklaidoje sakė: „2008-ieji metai gali tapti geriausiais metais būstui įsigyti. Pirkėjai, laukiantys dar didesnių likimo „dovanų“, rizikuoja sulaukti to laiko, kai kainos vėl pradės kilti“.

Bene daugiausiai kritikos po to, kai paskelbė jog sieks prezidento posto, G. Nausėda susilaukė už frazę, kurią 2016 metų gegužę pasakė Laisvos visuomenės institutui.

„Visai neseniai „The Guardian“ padarė tokį tyrimą, kuris nustatė, kad žmogus, kuris gyvena vienas, be vaikų, neturi tam tikrų įsipareigojimų šeimai, kaip taisyklė, yra geresnis vartotojas. Jis iš vienišumo stengiasi užpildyti dvasines savo gyvenimo tuštumas didesniu vartojimu, prekių pirkimu. Štai kodėl tais atvejais, kuomet siūloma neva prisidengiant liberalizmo skydu ir kažkokių tai tariamų teisių ir laisvių skydu, siūloma leisti moteriai elgtis laisvai su negimusiu kūdikiu, visada turime pagalvoti, o iš kur tie tariamo liberalizmo šūkiai ateina?“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2018-ųjų birželį komentuodamas mokesčių reformos pataisas Seime savo „Facebook“ paskyroje G. Nausėda rašė: „O štai karštų, tiesiogine to žodžio prasme, parlamentinių diskusijų rezultatas turėtų labai netenkinti už mokesčių reformą atsakingos Vyriausybės. Ji išsiuntė į Seimą AUDI su keturiais varomaisiais ratais, o atgal gaus penkiaratį motociklą su atgaline pavara“.

2018-ųjų birželį apsilankęs Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitete, kur tąkart svarstyti pensijų pakeitimai, G. Nausėda savo „Facebook“ paskyroje rašė: „Posėdis vyksta 20 kv. metrų patalpoje 35 laipsnių Celsijaus temperatūroje, kurioje keturiasdešimt galvų egoistiškai traukia likusias deguonies atsargas į save. Problema yra ta, kad net ir tokiomis sąlygomis dauguma Seimo narių jaučiasi visiškai pasitenkinę. Juos tenkina pats procesas, o ne jo rezultatas“.

REKLAMA

2018-ųjų vasarą premjerui S. Skverneliui prakalbus apie kainų reguliavimą, siekiant sustabdyti jų augimą, G. Nausėda savo „Facebook“ paskyroje rašė: „Premjeras sumanė kovoti su infliacija policiniais metodais. Tai yra neteisingas kelias. Kaip ir kiekviena moteris (vyras – taip pat!) infliacija labiausiai nekenčia konkurencijos! Smulkiojo ir vidutinio verslo konkurencija prekybos sektoriuje – efektyviausias būdas stabdyti kainų didėjimą“.

Antrasis Lietuvos prezidento rinkimų turas vyks gegužės 26 dieną kartu su rinkimais į Europos Parlamentą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų