REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
26
Sandra Grafinina (nuotr. facebook.com)

Prabėgo jau daugiau kaip 10 mėnesių nuo tada, kai 2018-ųjų liepą mįslingomis aplinkybėmis be žinios pradingo buvusi „Olialia“ mergaitė Sandra Grafinina. Ikiteisminis tyrimas dėl jos dingimo netrukus buvo perkvalifikuotas į nužudymą, o sunkūs įtarimai tuomet užgulė jos sutuoktinio brito Nigelo Westo pečius.

26

Prabėgo jau daugiau kaip 10 mėnesių nuo tada, kai 2018-ųjų liepą mįslingomis aplinkybėmis be žinios pradingo buvusi „Olialia“ mergaitė Sandra Grafinina. Ikiteisminis tyrimas dėl jos dingimo netrukus buvo perkvalifikuotas į nužudymą, o sunkūs įtarimai tuomet užgulė jos sutuoktinio brito Nigelo Westo pečius.

REKLAMA

Tačiau per 10 mėnesių pareigūnams taip ir nepavyko surasti S. Grafininos kūno. Maža to, per šį laikotarpį net pasirodė pranešimų, kad S. Grafinina buvo pastebėta gyva arba kažkas jos vardu esą buvo kelis kartus prisijungęs mobiliojoje pokalbių programėlėje „WhatsApp“.

Dingus S. Grafininai jos sutuoktinis N. Westas kurį laiką buvo suimtas. Bet tyrimui stringant teismas praėjusių metų rugsėjį priėmė sprendimą paleisti vienintelį įtariamąjį į laisvę. Tiesa, ta laisvė iškart buvo suvaržyta, mat iš N. Westo buvo paimtas dokumentas, jis įpareigotas neišvykti iš šalies bei nuolat registruotis policijos įstaigoje.

Tokias N. Westui paskirtas sankcijas jį atstovaujantis advokatas Erikas Pavlovičius palygino su tiesioginiu žmogaus kankinimu. Mat be dokumento N. Westas neturėjo jokių galimybių įsidarbinti ar gauti pašalpą. Todėl prieš kelias dienas E. Pavlovičius su N. Westu kreipėsi į Šiaulių apylinkės teismą dėl to, kad būtų panaikinti įtarimai ir būtų atšauktos paskirtos kardomosios priemonės.

REKLAMA
REKLAMA

„Prašėme, kad būtų nutraukti teisiniai veiksmai prieš mano klientą. Žinoma, prokuroras prašė, kad viskas būtų pratęsta, nors argumentų, kodėl tai turėtų būti padaryta neišgirdau. Anot prokuroro, toliau yra atliekami ikiteisminio tyrimo veiksmai, esą byla sudėtinga, todėl tam reikia daugiau laiko.

REKLAMA

Mūsų pagrindinis argumentas buvo tas, kad nuo praėjusių metų nebuvo atlikta jokių veiksmų. Byloje nėra absoliučiai jokių naujų duomenų. Nei S. Grafininos kūnas surastas, nei kokios naujos aplinkybės paaiškėjusios – nieko nėra. Jei per tiek mėnesių nėra duomenų, kad ji gyva arba negyva, tai iš kur tada ištraukti duomenys, kad jai buvo smūgiai suduoti“, – tuomet pabrėžė E. Pavlovičius.

Šį pirmadienį Šiaulių apylinkės teismas atmetė N. Westo ir jo advokato skundą. Šią informaciją naujienų portalui tv3.lt patvirtino Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Gabrielė Petkuvienė:

REKLAMA
REKLAMA

„Teismas priėmė sprendimą atmesti skundą. Šiuo skundu buvo prašoma nutraukti ikiteisminį tyrimą įtariamojo atžvilgiu. Tai reiškia, kad paskirtos kardomosios priemonės lieka galioti.“

Kreipėsi dingusiosios sesuo

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad Šaulių apskrities policijos Šiaulių miesto ir rajono komisariato pareigūnai 2018 m. liepos 19 paskelbė be žinios dingusios 28 metų Sandros Grafininos paiešką.

Į policiją kreipėsi minėtos moters sesuo ir pranešė, kad nuo liepos 1 dienos negali susisiekti su Didžiojoje Britanijoje gyvenančia seserimi S. Grafinina. Tiek Anglijoje, tiek Lietuvoje pradėta dingusiosios paieška.

Nustatyta, kad S. Grafinina liepos 1 dieną grįžo į Lietuvą. Tai užfiksuota tikrinant į Lietuvą iš Didžiosios Britanijos atskridusio orlaivio keleivius.

Užfiksuota ir tai, kad tų pačių metų birželio 28-ąją iš nesaugios aplinkos buvo paimta tuomet šešių mėnesių S. Grafininos duktė. S. Grafininos sutuoktinis N. Westas, neoficialiais duomenimis, tuo metu buvo neblaivus, bute buvo ir dar keli asmenys. Paimta mergaitė buvo išvežta ir apgyvendinta Šiaulių kūdikių globos namuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų