REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kandidatės į Prezidentus Ingridos Šimonytės rinkimų štabo vadovas Paulius Lukauskas informuoja, jog nusprendė priimti Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų paramą, kuri siekia 330 tūkst. eurų.

Kandidatės į Prezidentus Ingridos Šimonytės rinkimų štabo vadovas Paulius Lukauskas informuoja, jog nusprendė priimti Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų paramą, kuri siekia 330 tūkst. eurų.

REKLAMA

„Esame dėkingi visuomenei, visiems asmenims, kurie aukojo ir vis dar aukoja rinkimų kampanijai. Tai lėmė, kad pirmojo turo didelę dalį kampanijos galėjome vykdyti iš labai gausios fizinių asmenų aukų paramos. Ji siekia 200 000 eurų. Tačiau didžioji, masinė reklama, kurią naudojo visi pagrindiniai kandidatai, yra brangi, ją įpirkti turint tik fizinių asmenų aukas yra beveik neįmanoma. Tą rodo ir bendra reklaminių ar informacinių kampanijų praktika. Todėl priėmėme Ingridą remiančios partijos – TS-LKD – paramą, kuri siekia 330 000 eurų. Didesnė jos dalis yra panaudota finaliniame pirmojo rinkimų turo etape skleidžiant informaciją televizijoje, radijuje, lauko reklamos erdvėse, organizuojant renginius“, – teigia štabo vadovas P. Lukauskas.

I. Šimonytės rinkimų štabas veiklą pradėjo šių metų sausį, vasarį-balandį vyko rinkimų programos pristatymai ir diskusijos regionuose, dizaino, spaudos darbai, žiniasklaidos projektai. Pati aktyviausia rinkimų kampanijos dalis – reklamos kūrybos, gamybos darbai bei rinkiminės-informacinės kampanijos transliacija televizijoje, radijuje ir naudojant lauko reklamą – vyko paskutinėmis rinkimų kampanijos savaitėmis.

REKLAMA
REKLAMA

„Jaučiame pareigą atsiskaityti ir lėšas aukojusiems privatiems asmenims, tad nutarėme skaidriai pateikti rinkimų kampanijai panaudotų lėšų apibendrintą ataskaitą, – sako P. Lukauskas. – Tuo pačiu kviečiame ir kitus rinkimų kampanijos dalyvius, aktyviai vykdančius rinkiminę kampaniją, iki rinkimų kampanijos pabaigos skaidriai ir atvirai pateikti informaciją apie kampanijai panaudotas lėšas bei jų šaltinius, kad nebūtų jokių abejonių dėl jų rinkimų kampanijų finansavimo būdų. Esu įsitikinęs kad rinkėjai turi teisę tai žinoti“.

REKLAMA

Štabo duomenimis, I. Šimonytės kampanijos išlaidos siekia beveik 516 tūkst. eurų.

VRK duomenimis, kitas kandidatas, ekonomistas Gitanas Nausėda savo politinei kampanijai surinko 194 tūkst. eurų aukų.

Pirmajame prezidento rinkimų ture sekmadienį už I. Šimonytę balsavo 31,31 proc. rinkėjų, o už ekonomistą G. Nausėdą – 30,94 proc. rinkėjų.

Abu kandidatai rungsis antrame rinkimų ture gegužės 26 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų