REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per visą Lietuvą nuvilnijo žinia, kad Panevėžyje buvo nubausti tarpmiestinio autobuso keleiviai, kurie nesegėjo saugos diržų. Daugiau kaip dešimčiai keleivių už šį pažeidimą teko sumokėti pusę minimalios baudos – po 15 eurų.

Per visą Lietuvą nuvilnijo žinia, kad Panevėžyje buvo nubausti tarpmiestinio autobuso keleiviai, kurie nesegėjo saugos diržų. Daugiau kaip dešimčiai keleivių už šį pažeidimą teko sumokėti pusę minimalios baudos – po 15 eurų.

REKLAMA

Nors pagal Lietuvoje galiojančią tvarką yra aiškiai pasakyta, kad segėti saugos diržus yra privaloma, bet tokio reikalavimo paiso toli gražu ne kiekvienas. Ypač segėti saugos diržus yra nepopuliaru autobusuose.

Už saugos diržų ignoravimą gresia bauda nuo 30 iki 50 eurų. Bet tokių reidų kaip Panevėžyje praktiškai nebūna, tad dėl šįkart skirtų baudų kilo didesnis ažiotažas nei, logiška, turėjo kilti.

Svarbu – saugumas

Panevėžio miesto Kelių policijos tarnybos viršininkas Virginijus Mačėnas pabrėžė, kad ši iniciatyva patikrinti ar autobusų keleiviai segi saugos diržus kilo bendradarbiaujant su saugaus eismo ekspertais.

REKLAMA
REKLAMA

„Siekdami gerinti eismo saugumo situaciją dažnai vykdome įvairius reidus. Šįkart buvo iniciatyva patikrinti tarpmiestinių autobusų keleivius. Juk visiems turėtų rūpėti saugus eismas.

REKLAMA

Neseniai Panevėžio rajone, vos išvažiavus iš Panevėžio susidūrė moksleivius vežantis autobusas ir lengvasis automobilis. Pasisekė, kad per šį incidentą vaikai išvengė sužalojimų. Jie atsipirko išgąsčiu. Kiek man žinoma, tame autobuse net nebuvo įrengti saugos diržai.

Tad gerai, kad viskas įvyko ten, kur dar yra ribojamas transporto priemonių greitis. Jei viskas būtų įvykę ten, kur galima važiuoti 80 km./val. greičiu, tai galimai būtų buvusios kitos pasekmės“, – pavyzdį pateikė V. Mačėnas.

Anot jo, kol viskas gerai, tol gerai, bet kai atsitinka nelaimė, tai visuomenė pradeda šnairuoti į policijos pareigūnų pusę, kurie esą neužkirto kelio nelaimei:

REKLAMA
REKLAMA

„Kai nutinka nelaimė, žmonės pradeda kaltinti policijos pareigūnus, kad šie nieko nesakė, nieko nedarė. Bet kai atliekame patikrinimą ir nubaudžiame kažką, tada jau kyla šurmulys, sulaukiame žiniasklaidos dėmesio. Nors visi pamiršta, kad svarbiausia yra žmogaus saugumas.“

Kaltas senovinis mąstymas

V. Mačėnas pridūrė, kad jei yra nustatyta tvarka, tai ir derėtų jos laikytis. Anot jo, policijos perspėjimai nėra efektyvūs sprendžiant eismo saugumo problemas.

„Pateiksiu vieną pavyzdį Panevėžio mieste. Šalia vieno turgaus vis kildavo transporto kamščiai. Išsprendėme šią bėdą padarydami vienkryptį eismą. Žmonės galėdavo važiuoti ratu ir taip nesusidarydavo spūstys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tada pastatėme ženklą, kad iš vienos pusės įvažiuoti į turgų yra draudžiama. Bet iš pradžių žmonės iš įpročio ignoravo tą ženklą. Pareigūnai pirmosiomis savaitėmis tik perspėjo pažeidėjus.

Bet netrukus pastebėjome žmonių piktnaudžiavimą. Tuos pačius žmones teko perspėti ne pirmą kartą. Ir žinote, ką jie pasakė? Jie pasakė, kad juk vis tiek nebaudžiate, o tik perspėjate“, – pasakojo V. Mačėnas.

Tad ir autobusų keleiviams nuo šiol derėtų pasirūpinti savo saugumu bei prisisegti saugos diržus. Ne tik todėl, kad tokių policijos reidų bus ir ateityje, bet ir dėl to, kad avarijos metu tai galbūt išgelbės jūsų gyvybę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų