REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Partija „Tvarka ir teisingumas“ dėl galimo dalyvavimo valdančiojoje koalicijoje spręs ne anksčiau kaip birželio mėnesį, teigia jos pirmininkas Remigijus Žemaitaitis.

Partija „Tvarka ir teisingumas“ dėl galimo dalyvavimo valdančiojoje koalicijoje spręs ne anksčiau kaip birželio mėnesį, teigia jos pirmininkas Remigijus Žemaitaitis.

REKLAMA

„Manau, kad reikia sulaukti, kas bus šalies prezidentas, kokia šalies prezidento vizija ir ką jis įsivaizduoja Vyriausybėje. Gal birželio pabaigoje ir gali įvykti pirminiai diskusiniai dalykai“, – trečiadienį BNS sakė politikas.

„Aš linkęs laukti iki birželio vidurio, tada vyks tarybos posėdis, ir pasitarti su kolegomis“, – pridūrė jis.

Parlamentaro teigimu, pastarųjų poros savaičių „valstiečių“ elgesys „tvarkiečius“ išgąsdino, todėl jie svarstė, ar išvis verta remti tokią daugumą.

Pernai rugsėjį Seimo „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija su valdančiąja Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga bei Lietuvos socialdemokratų darbo partijos frakcijomis pasirašė susitarimą dėl bendro darbo, tačiau tai nebuvo susitarimas dėl koalicijos.

REKLAMA
REKLAMA

„Po sekmadienio jų pranešimų ir po pirmadienio mūsų štabas svarstė, ar išvis mes galime toliau dirbti, kada pozicijos, nuomonė taip dažnai keičiamos. Dar klausimas, ar mes dalyvausime, ar mes išvis niekur nedalyvausime“, – BNS sakė R. Žemaitaitis.

REKLAMA

„Kažkaip iš būsimų koalicijos partnerių norisi solidumo, o tas solidumas per penkias paras pradeda labai staigiai lakstyti“, – pridūrė jis.

Prieš prezidento rinkimus Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis ir premjeras Saulius Skvernelis tvirtino, kad pralaimėję prezidento ir Europos Parlamento rinkimus trauksis iš valdžios. Antradienį „valstiečių“ frakcija nutarė likti valdančioje daugumoje.

„Tvarkiečių“ vadovas tvirtino, kad jų sprendimą, ar dalyvauti valdančiojoje koalicijoje pilna apimtimi, lems naujojo šalies prezidento vizija dėl Vyriausybės.

REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad lemtų prezidentas, kokią viziją jis įsivaizduoja Vyriausybėje, ar Vyriausybę mato su visa dabartinio Ministrų kabineto sudėtimi. Mes asmeniškai tikrai to nematome. Yra keletas ministrų, kurie, neįsivaizduoju, kaip jie gali dirbti ministrais, ar jie yra tinkamos kompetencijos susitvarkyti su savo darbu. Taip pat, ar mes toliau darysime reformas, kurias toliau keis reformas, ar išlaikysime valstybėje stabilumą“, – kalbėjo politikas.

Jis atsisakė įvardyti, kuriuos ministrus reikėtų keisti, tik paminėjo, kad tokių yra keturi – penki.

R. Žemaitaitis pasveikino „valstiečių“ sprendimą nesitraukti iš valdžios.

„Gera naujiena – kaip išgirsti sveikinimo koncertą per televiziją, – sakė jis. – Galiu pasveikinti, kad žmonės ataušo, atvėso, kad suvokė, jog valstybė nėra koks nors asmeninis rinkinys arba asmeninių ambicijų kratinys, kad reikia prisiimti ir galvoti apie valstybę, kad sustabdė tą savo neprotingą sprendimą trauktis iš valdančiosios daugumos arba jame nedalyvauti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie valdančiosios koalicijos išplėtimą „Tvarka ir teisingumu“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS) antradienį po „valstiečių“ frakcijos posėdžio užsiminė jų lyderis Ramūnas Karbauskis.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis trečiadienį patvirtino, kad LLRA-KŠS ir „tvarkiečiams“ sutikus dirbti valdančiojoje koalicijoje, jiems būtų siūlomos pozicijos Vyriausybėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų