REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lenkų lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS) svarstytų galimybę dirbti valdančiojoje koalicijoje, sako partijos vadovas europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis.

Lenkų lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS) svarstytų galimybę dirbti valdančiojoje koalicijoje, sako partijos vadovas europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis.

REKLAMA

„Pokalbiai dėl dalyvavimo koalicijoje vyksta nuolat, bet priešrinkiminiu laikotarpiu mes sakėme, kad tam ne laikas, o pasibaigus rinkimams pradėsime rimtesnes konsultacijas ir neatmetame tokios galimybės“, – trečiadienį BNS sakė V. Tomaševskis.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis antradienį frakcijai nusprendus likti valdančiojoje daugumoje sakė, kad po rinkimų bus siekiama plėsti koaliciją ir pasirašyti sutartis su LLRA-LKŠ bei „Tvarka ir teisingumu“.

„Aš manau, kad kiekviena partija svarstytų, jei yra tokie pasiūlymai. Nesvarsčius negali atsakyt“, – teigė V. Tomaševskis.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, partija trečiadienį renkasi į tarybos posėdį aptarti rinkimų rezultatų, tačiau „valstiečiams“ paskelbus apie koalicijos plėtimą gali būti pradėta diskusija ir dėl prisijungimo prie valdančiųjų.

REKLAMA

„Šiandien bus tarybos posėdis, bet jame šio klausimo nebuvo numatyta, nes tarybą sušaukėme jau anksčiau, porinkiminę. Manau, kad diskusija šiuo klausimu bus, bet sprendimų – tikrai ne. Reikia aptarti, verta ar neverta dalyvauti koalicijoje, kokiomis sąlygomis“, – sakė partijos vadovas.

„Jei formuot Vyriausybę, tai nėra tikslas pats savaime, o tik priemonė realizuot mūsų programą, kuri stipriai orientuota į socialinį teisingumą“, – kalbėjo LLRA-LKŠ vadovas.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis trečiadienį patvirtino, kad LLRA-KŠS ir „tvarkiečiams“ sutikus dirbti valdančiojoje koalicijoje, jiems būtų siūlomos pozicijos Vyriausybėje.

REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad dabar, ta liepos 12 gali būti tuo svarbi, kad būtų galima būtų perskirstyti kažkokias tai pozicijas, kad visi taptų atsakingais ir vykdomojoje valdžioje, ne tik Seime. Pasidalinimas vykdomąja valdžia turbūt surištų į koalicinę sutartį“, – trečiadienį Žinių radijui sakė Seimo pirmininkas.

„Jie (ministrų portfeliai – BNS) bus pasiūlyti, kad būtų pasirašoma koalicijos sutartis“, – sakė jis.

Pasak V. Pranckiečio, tai padėtų sutvirtinti šiuo metu gana trapią daugumą. Apie konkrečias ministerijas ir portfelių skaičių, pasak jo, kol kas nebuvo kalbėta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų