REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švenčiant  tarptautinės knygos dieną ir pagerbiant Migelio de Servanteso mirties metines Vilniuje vyks nepakartojamo „Don Kichoto“ skaitymai.

REKLAMA
REKLAMA

Kasmet daugelyje pasaulio šalių, tęsiant ir plėtojant ispanišką tradiciją, rašytojo mirties dieną susiburiama į nepertraukiamą 24 valandų romano skaitymo maratoną.

REKLAMA

Renginys vyks Vilniaus paveikslų galerijoje (Didžioji g. 4) balandžio 20 d. nuo 00.00 val. iki 2.00 val. ir 21 d. nuo 9.00 val. iki 24.00 val, praneša Ispanijos Karalystės ambasada ir Lietuvos dailės muziejus.

Užpernai Vilniuje vykusieji renginiai buvo skirti „Don Kichoto“ pirmojo išspausdinimo 400-sioms metinėms. Tarp jų buvo ir 24 valandas trukę romano skaitymai ispanų ir lietuvių kalbomis, kurie praėjo su pasisekimu, dalyvavo ir daug jaunimo.

REKLAMA
REKLAMA

Norintys pasinerti į ispanų kalbos muziką ir Servanteso nemirtingų metaforų ir simbolių pasaulį, kviečiami dalyvauti skaitymuose. Skaitymus pradės Lietuvos kultūros ministras Jonas Jučas ir Ispanijos Karalystės ambasadorius Fidel Lopez Alvares.

Tikimąsi, kad romaną ateis paskaityti rašytojai, mokslininkai, menininkai, žurnalistai, besimokantis jaunimas.

Ispanijos Karalystės ambasada prieš skaitymo pradžią balandžio 20 d. 23.30 val. Vilniaus paveikslų galerijoje atidarys šiuolaikinių ispanų autorių parodą “Don Kichotas kitaip”.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų