REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Nekantriai laukiantiems, vasaros ištroškusiems ir nuo miesto rutinos pavargusiems protams džiugi naujiena! Septintą gimtadienį švenčiančios „Sūpynės“ šiemet miško paklodėmis ir svaiginančiais medžių debesimis nuaidės birželio 15-17 dienomis.

Nekantriai laukiantiems, vasaros ištroškusiems ir nuo miesto rutinos pavargusiems protams džiugi naujiena! Septintą gimtadienį švenčiančios „Sūpynės“ šiemet miško paklodėmis ir svaiginančiais medžių debesimis nuaidės birželio 15-17 dienomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Minimal.lt komanda skuba pranešti, kad tris dienas ir dvi naktis festivalis dalins šypsenas, kels rankas bei kutens ausis keturiose profesionaliai įrengtose muzikinėse scenose – „Daugiau“, „Mažiau“, „Žemiau“ ir „Aukščiau“. Miško girios drebės nuo „Daugiau“ scenos skleidžiamos techno/house/minimal ritmikos, kurios gyvybę trumpais rytais ir dienomis palaikys specialiai ištvermingiausiems šokėjams skirta „Aukščiau“ scena. Tuo tarpu „Mažiau“ scenoje pasirodys labiausiai su garsu eksperimentuoti mėgstantys drąsuoliai, o „Žemiau“ scenoje viešpataus boso ir laužyto ritmo šaunuoliai „Eternia“ vaikinai.

REKLAMA

Pernai festivalyje viešėję užsienio svečiai „Sūpynes“ vadino vienu geriausių 2011-ųjų metų festivaliu.

Ypatingai kruopščiai atrinkti, talentingiausi Lietuvos bei užsienio atlikėjai ir didžėjai trauks slapčiausius ginklus ir net pačius išrankiausius melomanus palydės į nepamirštamą muzikinę kelionę.

„Sūpynės“ visada teikė pirmenybę muzikos kokybei, jaukumui ir nepakartojamai aplinkai. Pirmąjį tikslą įgyvendinti šiemet padės kaip niekad didelis skaičius garsių vardų ir ne mažiau talentingų scenos naujokų.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas laukiaumiausių šių metų festivalio atlikėjų, be abejo, yra rafinuotas bei nuolat stebinantis netikėtais minimal house ir deep techno posūkiais Bruno Pronsato. Gyvais pasirodymais festivalininkus taipogi džiugins visiškai šviežias brito Denis Jones ir Pauliaus Kilbausko projektas, menininkų-muzikantų duetas „Kamanių šilelis“, Vilnius house įtvirtintojai Mario & Vidis, su niekuo nesulyginami „Demdike Stare“, visą savo sielą pasirodymų metu atiduodantis Dam Mantle, o taip pat Dataline, Sina., „AVaspo“, IJO, Flesh Flash, The Picturesque Episodes, Sraunus, Brokenchord, Monkey Brothers ir daugybė kitų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gyviems pasirodymams nenusileis ir nesuskaičiuojami didžėjų pasirodymai, tarp kurių galima bus pašokti ir pagal tokių muzikinių genijų kaip Vakula,  André Lodemann, 2562, Claudio PRC ar „June Miller“ leidžiamą muziką. Tuo tarpu lietuvaičių frontą laikys „Partyzanų“ įkūrėjas Mantas T, disco ir house princas Saulty, subtilusis Loranas Vaitkus, „Eternia Music“ galva Intakz, ekletiško dubstep puoselėtojas Simao, ilgametis scenos vilkas Roadsman, Lietuvos techno tėvas Pagalvė ir kiti.

Dieną ir naktį „Sūpynėse" nepakartojamą šviesą dalins ir tamsą sklaidys Eugenijus Sabaliauskas ir Mindaugas Skuminas, sukaupę ilgalaikę patirtį dirbant su tokiais projektais kaip Juozo Statkevičiaus ir „Mados Infekcijos" kolekcijų pristatymai, O. Koršunovo spektakliai, Nokia Trends Lab, „Happyendless“, „Silence“, „Elektrodienos“ ir kitais renginiais.

REKLAMA

Veiklos netrūks ir už scenų ribų. Norintys pailsėti galės laiką leisti rekreacinėse zonose, prie kurių apipavidalinimo prisidėjo VDA Dizaino katedros studentai. „Sūpynėse“ studentai turi oficialias kūrybines dirbtuves, kurios įeina į jų praktiką.

Poilsį nuo miesto šurmulio papildys trumpametražių filmų Future Shorts peržiūros, futbolo čempionato transliacijos, sporto žaidimai, vandens pramogos, įvairūs valgiai, smagūs barai, netradiciniai menai ir kiti happeningai.

Daugiau informacijos: www.supynesfestival.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų