REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Antroji naujojo „Chorų karų“ sezono laida buvo ypatinga. Pagerbdami poetą J. Marcinkevičių  chorai savo dainas skyrė jam. Tiesa, vakaras nebuvo niūrus, užuot liūdėję dėl netekties, dalyviai pasistengė išreikšti gyvenimo džiaugsmą.

REKLAMA
REKLAMA

Vakarą pradėjo Smaragdinis Telšių choras su Gyčio Paškevičiaus daina „Šiam pasauly visko būna“. Komisijai pasirodymas atrodė statiškas ir suvaržytas, neatitinkantis dainos žodžių. „Choreografija buvo perspausta ir dirbtina", − kalbėjo Edmundas Seilius.

REKLAMA

Nuotaikingai pasirodė Vilniaus Baltasis choras. „Tele Bim-bam“ hitas „Musė“ jaunam kolektyvui labai tiko, scenoje visi jautėsi laisvai. „Na, jie buvo tikrai atsipalaidavę. Pradžia žadėjo daug, tačiau aš laukiau šimtą kartų daugiau, - kalbėjo E. Seilius. – Kovos, reikėjo kovos. Jūs tos musės taip ir neužmušėt“.

Energingai pasirodė Alytaus Oranžinis choras: džinsai, odiniai drabužiai, derėjo prie intensyvaus šokio choreografijos, roko stiliaus dainos.

REKLAMA
REKLAMA

„Gali iššokti nusileisti, pasimaivyti ir vėl dainuoji“, − Justo Lapatinsko sugebėjimus gyrė Kristina Zmailaitė.

Tarptautinis Vilniaus choras kilo į kovą dėl išlikimo. Jų pasirodymas su daina „Paukščiai“ itin patiko publikai, gerai įvertintas ir komisijos.

„Stano puikiai išnaudojo chorą kaip instrumentą“, − sakė E. Seilius.

Itin gausų palaikymo būrį studijoje turėjo Auksinis Utenos choras. Itin energingą šokį parodę uteniškiai komisijos buvo griežtai kritikuojami. „Aš pasigendu muzikos, tai buvo tik pusė pasirodymo“, − kalbėjo Ovidijus Vyšniauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Burgundiškojo Kauno choro pasirodyme visko buvo daug: nuo breiką šokančių vyrukų grupės ar styginiais grojančių merginų kvarteto iki repo atlikėja persirengusio Danguolės Beinarytės ar svečio teisėmis pakviesto Lino Adomaičio. Tiesa, komisija pasigedo paties choro indėlio.

Tauragės krašto Ugninis choras atliko kūrinį „Dėl tos dainos“. Tai vienas iš daugelio dainomis virtusių J. Marcinkevičiaus eilėraščių.

„Nepaprastai gražu ir elegantiška. Ypatingai malonu žiūrėti į žmones, kurie dainuoja taip tiksliai ir su tokia įtaiga“, − žavėjosi K. Zmailaitė.

REKLAMA

Maksimalų balų skaičių komisija skyrė vieninteliam Tauragės krašto Ugnies chorui, o paskutinėje vietoje liko Augustės vedami uteniškiai.

Žiūrovai daugiausiai balsų skyrė Kauno Burgundiškajam chorui, o Vilniaus Baltasis choras sulaukė mažiausiai jų simpatijų.

Susumavus dviejų savaičių rezultatus paaiškėjo geriausieji – jais tapo D. Beinarytės vadovaujami kauniečiai. Paskutinėje vietoje atsidūrusiam Vilniaus Baltajam chorui teko palikti projektą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų