REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau aštuntus metus iš eilės TV3 ir SEB banko organizuojama „Išsipildymo akcija“ padeda išpildyti skurstančių, sergančių ar vaikų globos namuose augančių vaikų norus ir svajones. Kasmet į akcijos organizatorių kvietimą paaukoti atsiliepia daugybė geros valios žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet televizijos žiūrovams skirtame muzikiniame kino filme „Kalėdų pasaka“  pasakojama nuotaikinga mergaitės istorija, kuri keliauja pas Kalėdų senelį. Spalvingus personažus sukūrė garsios muzikos, šokio ir scenos žvaigždės: „69 Danguje“ merginos tapo Kalėdų miestelio gyventojomis, „Kastaneda“ – piktukais ir blogų kerų skleidėjais, „Studentės“ – Kalėdų Senelio elfėmis, Jurijus Smoriginas – kompleksuotu ir kandoku muzikinių norų elfu, Lina Joy – Elfų pilies Fėja, Irūna Puzaraitė ir Laima Lapkauskaitė – dukra ir mama, Liudas Mikalauskas – kaminkrėčiu ir debesų šlavėju, Ona Kolobovaitė ir Andrius Butkus – įsimylėjusiais elfais, Žilvinas Žvagulis – Kalėdų Senelio įpėdinių choreografu, Česlovas Gabalis – giriniu, Linas Adomaitis – nelaimingai įsimylėjusiu vienišu siuvėju elfu, Neringa Čereškevičienė – Kalėdų pilies koncertmeistere, Aurimas Žvynys – įsimylėjusiu elfu romantiku ir paštininku.

REKLAMA

Šiame muzikiniame kino filme ypatingas vaidmuo atiteko dainininkui Deiviui – jis pirmąkart suvaidino Kalėdų Senelį.

Speciali misija gerumo telemoratone patikėta „Išsipildymo akcijos“ globėjai Nomedai Marčėnaitei, Jurgitai Jurkutei, Ričardui Doveikai ir Marijui Mikutavičiui.

Pirmasis specialus reportažas pasakojo apie moterį, auginančią šešis vaikus. Kelmės rajono gyventoja Reda su savo vaikais ir senyvo amžiaus motina glaudžiasi apgriuvusioje fermoje. Skurdi moters ir jos vaikų buitis byloja apie tai, kad kasdien šiai šeimai tenka susidurti su tokiomis bėdomis, kurios daugeliui mūsų, gyvenančių šiltuose namuose ir per šventes sėdančių prie vaišėmis nukrauto stalo, sunkiai įsivaizduojamos, mat daugiavaikei mamai kasdien tenka rūpintis kaip nors kiek apšiltinti kiaurai vėjų košiamas sienas, kaip pasirūpinti savo vaikų sveikata, nes dėl nuolatinės drėgmės ir pelėsio mergaitės dažnai serga peršalimo ligomis bei kartojasi astmos priepuoliai. Braukdama ašaras Reda pasakojo, kaip tenka kambaryje pastatytame katile maudyti vaikus, o motiną prausia pasodinusi į invalido vežimėlį.

REKLAMA
REKLAMA

R. Doveika prisiminė savo vaikystę, kuri prabėgo šešiolikos kvadratinių metrų kambarėlyje, kur vakarais paklojus lovas likdavo vos pusmetrio praėjimas. Dvasininko teigimu, ši šeima yra savotiškas aidas į jo paties vaikystę.

Antrasis vakaro pasakojimas apie berniuką, kuris daugiausiai laiko praleidžia ligoninėje. Net trimis alerginėmis ligomis sergantis dvylikametis  Tomas nesimėgauja tokiomis progomis kaip sveiki vaiko bendraamžiai, jo oda nusėta skausmingais šašais ir reikalauja atidžios kasdienės priežiūros. Tomas dėl nuolatinio niežulio negali užmigti, vaikas kenčia ir dėl psichologinių problemų. Studijoje svečiavęsi Erika ir Jurgis Didžiuliai linkėjo, kad berniukas neprarastų stiprybės ir tikėjimo, jog šias ligas įveikti galima.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pristatydama trečiąją istoriją, J. Jurkutė sakė, kad tai pasakojimas, kuris yra „sukaustytas geležinės neteisybės“. Vienuolikmetė Gabija augti nustojo būdama penkerių. Tėvams buvo ypač skaudi žinia, kad yra vaistų, galinčių padėti mergaitei, bet ligonių kasos šio preparato nekompensuos. Per vieną labdaros organizacijų gauti vaistai labai padėjo mergaitei, bet tolesnis jos likimas neaiškus, o be šių vaistų Gabiją galėtų ištikti infarktas, insultas ar užkluptų cukrinis diabetas. Mergaitės mamos teigimu, labai skaudu žinoti, kad vaikui padėti galima, bet mažas pajamas gaunanti šeima savo lėšomis šio vaisto įsigyti negali.

REKLAMA

Paskutiniosios istorijos dalyvė Kornelija atrodo sveika mergaitė, bet net paprasčiausi darbai, tokie kaip flomesterio atkimšimas, mergaitei sukelia skausmą. Mergaitė skausmą jaučia nuolat, jis trumpam ją apleidžia tik išgėrus didelę dozę vaistų. Artritas pažeidė mergaitės sąnarius ir toliau progresuoja ir ateityje mergaitė gali taip sunkiai sirgti, kad negalės net pati apsirengti. Mergaitei reikia biologinių vaistų, kurie padėtų išgyti, deja, šeimai šie vaistai neįperkami. Per metus vaiko gydymui reikia apie 25 tūkst. litų.

REKLAMA

Žinoma žurnalistė Audrė Kudabienė sakė: „Žiūrint į Kornelijos akis, tirpsta širdis. Mergaitė būdama aštuonerių metų, penkerius iš jų kenčia skausmą. Vaikas liks invalidu todėl, kad valstybė neturi pinigų.“ Marijonas Mikutavičius taip pat pritarė sakydamas, kad Lietuva nėra pasaulio pakraštyje, o pačiame Europos vidury ir kartais demonstruojami prabangūs blizgučiai atrodo nekaip galvojant apie tai, kad pinigų trūksta sunkiai sergančių vaikų gydymui.

Visą dieną trukusio telemaratono metu buvo papasakota ne viena liūdna istorija apie sergančius vaikus, kuriems labai reikia pagalbos, vaistų, medicininės įrangos ir palaikymo.

Aštuntosios „Išsipildymo akcijos“ metu buvo surinkta daugiau nei pusantro milijono litų, kurie bus skirti sergantiems ir vaikų globos namuose gyvenantiems vaikams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų