REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

TV3 televizijos ir SEB banko inicijuojamas labdaros projektas, kartu su aukojimų portalu www.aukok.lt kviečia padėti negirdinčiai, neseniai metukų gimtadienį atšventusiai Ievutei. Ramintai ir Mindaugui Mačiukams mažoji dukrytė yra antras vaikas. Ji gimė per anksti – neišnešiota. Gulėjo reanimacijoje. Praėjus keturioms paroms naujagimė ligoninėje buvo užkrėsta pavojinga infekcija, kuri sukėlė kraujo užkrėtimą. Dėl sunkaus sepsio ir labai agresyvaus gydymo, buvo pažeistos Ievutės smegenys ir klausos nervai. Nuo to laiko mergaitė negirdi, jai diagnozuotas vaikų cerebrinis paralyžius.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo gimimo mama ir kineziterapeutai mankština Ievutę kiekvieną dieną. Dabar mergytė šliaužioja, pati atsiremia rankomis ir mokosi sėdėti.

REKLAMA

„Mes džiaugiamės, kad dukrytė yra labai žingeidi, linksma ir mielai bendraujanti“, – pasakoja su negalia kovojančio vaiko tėvai.

Vienintelė viltis girdėti – kochlearinio implanto operacija, kuri planuojama spalio mėnesį. Po operacijos Ievutės laukia sudėtingas pooperacinis laikotarpis ir mažiausiai 7 metus trunkanti reabilitacija.

„Kochlearinė implantacija yra labai brangi. Naujos kartos kochlearinio implanto sistemos su užausiniu kalbos procesoriumi kaina 100 tūkstančių litų vienai ausiai. Tik atlikus abiejų ausų operacijas iki dvejų metų galime tikėtis, jog Ievutė girdės, kalbės ir lankys bendro lavinimo mokyklą. Ligonių kasos kompensuoja dalį sumos vienai operacijai – 56 tūkstančius litų. Likusią sumą 150 tūkstančių litų turime sumokėti patys. Tokios pinigų sumos mūsų šeima nėra pajėgi surinkti pati. Šiuo metu draugų ir pažįstamų dėka esame surinkę 35 tūkstančius litų. Didžiausia mūsų šeimos svajonė, kad kochlearinė implantacija taptų realybe, kad dukrytė girdėtų, pradėtų kalbėti. Labai prašome ir tikimės geros valios žmonių paramos“, – su viltimi į geros valios žmones kreipiasi šeima.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu „Išsipildymo akciją“ koordinuojantis paramos fondas „Vienybė“ kartu su www.aukok.lt tinklalapiu kviečia paaukoti mažąjai Ievutei, kad spalio mėnesį būtų suspėta atlikti svarbią operaciją. Daugiau informacijos apie aukojimą rasite www.aukok.lt/Projektai/Issipildymo-akcija-Padekime-Ievutei-girdeti.

„Išsipildymo akcija“ kviečia nelikti abejingiems mažosios Ievos tėvelių pagalbos šauksmui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų