REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

„Jeigu būtų mano valia, kiekvieną politiką išsiųsčiau į gatvę, kad patirtų tą patį“, – vis dar pasimetęs po išbandymo kalbėjo Arūnas Valinskas, pagaliau radęs laiko nusifilmuoti laidoje „Turtuoliai ir vargšai“.

REKLAMA
REKLAMA

Neatpažįstamai pakeistas stilistų ir grimuotojų, A. Valinskas prieš smalsius žiniasklaidos atstovus stojo su vešliais ūsais, barzda, beisbolo kepurėle ir purvinais drabužiais. Pajuodę paakiai ir sumušimo žymės veide liudijo ne itin lengvą politiko gyvenimą.

REKLAMA

Porą valandų pasivaikščiojęs gatvėje, A. Valinskas pinigus bandė užsidirbti rinkdamas butelius, prašydamas praeivių, maisto ieškojo konteineryje. Tokia patirtis, anot politiko, turėtų būti privaloma kiekvienam, valdančiam valstybę. „Tą padarius, manau, gatvėse tikrų, ne nugrimuotų kaip aš, vargetų būtų gerokai mažiau, – sakė politikas. – Tą išbandyti siūlyčiau visiems be išimties. Kad bent minutei pasijustų kito žmogaus kailyje. Vienas dalykas, kai tave nugrimuoja ir nufilmuoja kur nors salone, o kitas dalykas – kai kameros paslepiamos ir tu turi išeiti pasikeitęs ne tik išorę, o visą odą, mąstymą. Man daug kuo yra tekę būti ir manau, kad tas suvokimas ateis dar po kelių dienų.“

REKLAMA
REKLAMA

Arūnas Valinskas bent minutei paelgetauti išsiųstų visus politikus (R. Kondratjevo / Balsas.lt nuotr.)Arūnas Valinskas bent minutei paelgetauti išsiųstų visus politikus (R. Kondratjevo / Balsas.lt nuotr.)

Jis neslėpė, kad beklaidžiodamas gatvėse ir filmuojamas pasislėpusių operatorių išgirdo ne vieną repliką, o kai kurios jų buvo ne itin malonios ausims. Paklaustas, kas labiausiai įsiminė, A. Valinskas trumpam nutilo, o vėliau papasakojo apie savo susidūrimą su tikru gatvės gyventoju.

„Kai mes su kūrybine grupe nueidinėjome, šalia aikštės, kurioje filmavomės, sėdėjo tikras vargeta vežimėlyje. Aš priėjęs iš karto išsitraukiau savo surinktus centus, susiradau du litus, o jis, pamatęs, kad aš jam duosiu tuos pinigus, kategoriškai pradėjo atsisakinėti. Pasirodo, yra kažkoks jų tarpusavio kodeksas ir jis sako: „Tau, brolau, jų ne mažiau nei man reikia. Pasiimk“. O aš jam pasakiau, kad diena buvo nebloga, ir įspraudžiau tuos pinigus“, – dalijosi įspūdžiais iš gatvės Seimo narys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Arūnas Valinskas bent minutei paelgetauti išsiųstų visus politikus (R. Kondratjevo / Balsas.lt nuotr.)Arūnas Valinskas bent minutei paelgetauti išsiųstų visus politikus (R. Kondratjevo / Balsas.lt nuotr.)

Virtęs benamiu, A. Valinskas sostinės gatvėse spėjo sutikti ir manekenę Renatą Mikailionytę, kuri politikui davė litą. „Sakiau, kad reikės prasigręžti skylytę ir pasikabinti ant kaklo, bet kadangi dar vėliau gavau litą, tai nebežinau, kuris, – šypsojosi politikas. O Lukoševičius, bjaurybė, net cigaretės nedavė. Aleksandras Pogrebnojus pasiūlė eiti dirbti. Tačiau be tų visų smagumų, sakau, jeigu norit sužinoti, kas tai yra, pamėginkit. Ir konteineriai kitaip kvepia, ir buteliai kitos vertės, ir kiekvienas centas.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų