REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Spektaklis „Tėtis“: man rūpi ir vaikai, ir futbolas!

„Juodai“ juokingas spektaklis „Tėtis“, baigdamas premjerinį mėnesį, įsitraukė į avantiūrą. Žiūrovų reakcijos ir vyriško juoko pro ašaras garsai salėje paskatino sukurti naują spektaklio reklaminį veidą „Atsargiai, kūdikis!".  Su šiuo šūkiu spektaklis pasitiks Vaikų gynimo dieną, Tėvo dieną ir netgi Pasaulio futbolo čempionatą.

REKLAMA
REKLAMA

Tamsoje stebėdamas kelio ženklus, tėtis važiuoja gyvenimo keliu, kol pastebi įspėjamąjį ženklą „Atsargiai, kūdikis!".  Sucypia stabdžiai... Vėliau tėtis ramina vaiką, užvesdamas variklį, kol kūdikis nustoja verkti. Tai ne tik kūrybiniai sprendimai.  Tokia plati emocijų skalė jaučiama ir spektaklyje, kuris jau pagarsėjo savo juodojo humoro ir pozityvaus požiūrio į tėvystę junginiu. Būsimasis tėtis ir nustemba, ir išsigąsta, ir netgi puola į paniką dėl besikeičiančio gyvenimo, tačiau kartu labai apsidžiaugia tėvystės teikiamais privalumais.

REKLAMA

Latvių režisieriaus Jurio Rijnieks monopektaklis “Tėtis", kuriame pakaitomis vaidina Ramūnas Rudokas ir Darius Petkevičius, jau sukėlė didelį atgarsį. Todėl buvo nuspręsta pratęsti premjerinį sezoną iki Joninių, paminint su tėvyste ir vyriškais pomėgiais susijusias šventes.

Vaikų gynimo dieną (birželio 1) tėveliai skatinami įsiklausyti į frazę iš spektaklio, jog vaikui per parą tėvai skiria vos 7 minutes dėmesio. Tai ne juokai, o tikros lietuviškos realijos, kurias patvirtina UNICEF 2009 m. vasarį atliktas tyrimas.  „Dabar visuotinai pripažįstama, kad tėčio aktyvus dalyvavimas auginant vaiką turi labai teigiamą poveikį. Vaikui, žmonėms ir visai visuomenei. Ir mes, vyrai, skatinami dalyvauti", − ragins susimąstyti tėvelius Tėtis, R.Rudoko personažas.

REKLAMA
REKLAMA

Tėvo dieną (birželio 6 d. ) švesiantis spektaklis “Tėtis" žada geriausio tėčio rinkimus. Kokiais atrankos kriterijais bus vadovaujamasi, vis dar paslaptis. Tą dieną vaidinsiantis Darius Petkevičius sako, kad idealų tėtį “sukonstruoja" vaikai: „Paradoksas, bet vaikai padeda tau gimti kaip tėčiui. Kuo ilgiau tėvystė tęsiasi, tuo daugiau surandi bruožų, kurių anksčiau neturėjai ir kurie iki vaiko gimimo tau atrodė nesuprantami. Tėvystė, kaip ir motinystė, išugdo tam tikrų bruožų, pirmiausia – atsakomybę. Tu, kaip koks karys, gini šeimą, vaikus, namus, privalai juos aprūpinti, kažką dėl jų paaukoti".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Birželio 11 d., 15 d. ir 21 d. spektaklis “Tėtis“ kvies Pasaulio futbolo čempionato mylėtojus:  pirmąkart išvysime kombinaciją – spektaklis plius futbolas.  „Tai naujas kultūros reiškinys, kai teatras yra derinamas su sporto varžybomis. Futbolas bus rodomas pasibaigus spektakliui, t.y. nuo 21.30 val. (antrosios varžybos). Šia kombinacija jau susidomėjo tie vyrai, kurie nė už ką nepraleistų futbolo, bet dar labiau džiaugiasi gaudami paketą „du viename". Klube “New York" varžybas bus galima stebėti dideliame ekrane, todėl nekils problemų dėl prasto matomumo", − teigia spektaklio prodiuserė Rūta Evelina Šutinytė.

Rodytas Islandijoje, Vokietijoje ir kitose pasaulio šalyse, „Tėtis“ pas mus atvyko iš Latvijos. „Tėtį“ į Lietuvą atvežė Juris Rijnieks, pirmiausia žinomas kaip “Urvinio žmogaus" režisierius ir vieno aktoriaus komedijinio teatro žanro iniciatorius Latvijoje. Monospektaklyje pakaitomis tėčio vaidmenį atliekantys žymūs Lietuvos aktoriai Ramūnas Rudokas ir Darius Petkevičius abu savaip įdomūs spektaklio žiūrovams.D.Petkevičius save vadina „kontaktiniu“ tėčiu, o R.Rudokas yra „tėtis per atstumą“. Būtent dėl skirtingos gyvenimiškos abiejų aktorių patirties ir vaidybos ypatumų kiekvienas iš dviejų „tėčių“ yra skirtingas personažas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų