REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iškili operos solistė - Gražina Apanavičiūtė šiemet švenčia 70-ies metų jubiliejų. Kaip pastebi muzikologė Skirmantė Valiulytė, „gražiausius ir kūrybingiausius gyvenimo metus pašventusi vokalo menui, G. Apanavičiūtė paliko ne tik šiltus prisiminimus jos atkaklaus darbo ir vaisių liudininkams, bet ir savo balsą, skambantį iš garso ir vaizdo įrašų.

REKLAMA
REKLAMA

Iš gausaus dainininkės repertuaro išsiskiria nepamirštami vaidmenys – Toska ir Aida G. Puccini ir G. Verdi operose, Zenta R. Wagnerio „Skrajojančiame olande“, Elizabetė G. Verdi „Don Karle“, Mikaela G. Bizet „Karmen“, Margarita Ch. Gounod „Fauste“, Valdovė V. Barkausko „Legendoje apie meilę“ ir kt. įvairūs G. Verdi, C. Saint-Saenso, F. Poulenco, M. Durufle kūriniai, W. A. Mozarto, L. van Beethoveno, G. Mahlerio veikalų solo partijos. Savo balsu solistė žavėjo ne tik Lietuvos klausytojus – koncertuota buvusios Sovietų Sąjungos, Lenkijos, Bulgarijos, Čekijos, Vokietijos, Švedijos, JAV, Prancūzijos ir kt. miestuose.“ (7 meno dienos, 2000).

Šiai sukakčiai paminėti Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro fojė surengta nauja paroda, kurioje eksponuojamos teatro ir Lietuvos teatro muzikos ir kino muziejaus archyvuose saugomos G. Apanavičiūtės kūrybinį kelią fiksuojančios nuotraukos.

Nuoširdžiai sveikiname jubiliatę!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų