REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paskutinė LDM paroda šiais metais

Lietuvos dailės muziejus pristato jau paskutinę šiais metais atidaromą Lince eksponuotą baltiškojo gintaro inkliuzų parodą „ĮKALINTI GINTARE“.

REKLAMA
REKLAMA

Baltiškojo gintaro inkliuzų paroda „ĮKALINTI GINTARE“  balandžio – spalio mėnesiais buvo eksponuojama Europos kultūros sostinėje – Lince. Idėja surengti šią parodą kilo 2004 m. didžiausio Linco Aukštutinės Austrijos žemės muziejaus vadovui dr. Peter Assmann atvykus į Vilnių aptarti pasirengimo 2009 m. Europos kultūros sostinių programoms.

REKLAMA

Tąkart didžiausi Vilniaus ir Linco muziejai susitarė keistis vertingomis parodomis. Dar 2007 m. Vilnius turėjo išskirtinę galimybę susipažinti su pasaulinio garso dailininko Alfredo Kubino piešinių ir grafikos kolekcija iš Aukštutinės Austrijos žemės muziejų „Alfredas Kubinas – kita realybės pusė“, o 2008 m. pabaigoje Lince pristatyta lietuviškųjų prakartėlių paroda, kurią 2009 m. pakeitė Lietuvos dailės muziejaus sukurta baltiškojo gintaro kolekcijos iš Palangos gintaro muziejaus paroda.

REKLAMA
REKLAMA

Iš Linco grįžusi paroda „Įkalinti gintare“ gruodžio 29 dieną, 16 val. atidaroma Taikomosios dailės muziejuje. Lankytojai turės unikalią galimybę 26 ekspozicijos vitrinose pamatyti natūralaus grožio rinkinį iš Lietuvos dailės muziejaus fondų, kuris yra puikus kultūros ir gamtos mokslų sąlyčio pavyzdys. Ši moksliškai vertinga baltiškojo gintaro inkliuzų kolekcija yra viena iš garsiausių ir žymiausių pasaulyje.

Gintare užsikonservavę gyvūnų ir augalų fragmentai kaip niekas kitas gamtoje įtikinamai atskleidžia tolimą gyvybės mūsų žemėje praeitį. Lankytojai pamatys net 214 inkliuzų iš LDM Palangos gintaro muziejaus, kuriuose bus matomos skirtingos vabzdžių grupės, augaliniai motyvai. Anot parodos kuratorės Reginos Makauskienės, vienas įdomiausių iš Palangos gintaro muziejaus atkeliavusių eksponatų yra inkliuzas su jame esančiu driežu. Grožėtis inkliuzais lankytojai galės per padidinimo stiklus, kurie yra įmontuoti specialiose parodinėse vitrinose. Paroda veiks iki 2010 m. kovo 1 dienos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų