REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Menų spaustuvės scenoje – „tragikomiksas“

Menų spaustuvės jaunųjų scenos menininkų programa „Atvira erdvė“ pristato dar vieną debiutantą režisūros srityje – uostamiesčio dramaturgas, poetas, scenaristas ir bardas Mindaugas Valiukas kartu su jaunų aktorių trupe rytoj žiūrovams parodys spektaklio „Trintukas“ eskizą.

REKLAMA
REKLAMA

Mindaugas Valiukas – ne tik spektaklio režisierius, bet ir dramaturgas – šiuo kūriniu prabyla apie daugialypę ir skaudžią savižudybės problemą mūsų šalyje.

REKLAMA

Spektaklis, prasidedantis kaip komedija, ilgainiui virsta drama, atspindinčia ir analizuojančia jauno šiuolaikinio žmogaus požiūrį į mirtį ir gyvenimą bei galimybę bet kada pačiam iš pastarojo pasitraukti. Režisierius tvirtina, jo šiame kūrinyje jis suka kinematografiško, „veiksmo“ teatro link ir priskiria savo spektaklį „tragikomikso“ žanrui.  Tad savižudybės ir mirties tematika, apipinta detektyvo, paradokso, komikso elementais, priverčia į nūdienos realybę pažvelgti kitaip – su sveiko humoro doze. Pasak Valiuko, „Pjesėje nėra moralizavimo ir vienaprasmiškumo. Tai tarsi provokacija mąstyti, komunikuoti, ieškoti“.

REKLAMA
REKLAMA

Surinkęs 8 jaunų aktorių komandą (Rasa Kulytė, Aušra Štukytė, Mantas Stonkus, Tuomas Tulikorpi, Jovita Balčiūnaitė, Aistė Lasytė, Šarūnas Banevičius, Vaidas Kublinskas), dramaturgas ir režisierius ketina atskleisti jaunų žmonių, dažnai nesėkmingai sprendžiančių savo egzistencines lygtis, likimus. Šaržuoti ryškūs personažai kuria spektaklio realybę, kurios centre – Rašytojas, nejučia tampantis savo paties kūrinio personažu, tuo tarpu, kai jos sukurti personažai virsta realiais asmenimis.

Kurdamas spektaklį Mindaugas Valiukas į pagalbą pasitelkė patyrusį scenografą Artūrą Šimonį bei talentingą muzikos kūrėją Tomą Stirną. Pasak režisieriaus, „Trintukas“ – tai  „kalbėjimas klaustukais, kuriame lieka neišbaigtumo, leidžiančio kiekvieną kartą tikslinti užduotus klausimus, gilinti atsakymus į juos“.

Spektaklio „Trintukas“ eskizas bus rodomas Menų spaustuvės Kišeninėje salėje antradienį,  lapkričio 17 d. 14 val. Įėjimas nemokamas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų