REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visą vasarą Vilniaus ir Kauno miestuose vykstantis atviras „Kinas mieste, miestas kine“ šiandien pasiekė finišo tiesiąją. Paskutiniame kino seanse, vyksiančiame stovėjimo aikštelėje priešais Sporto rūmus (Rinktinės g. 1), du šiuolaikinio Lietuvos kino kūrėjų darbai.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo birželio mėnesio vidurio, po atviru dangumi  vykstančiam kino peržiūrų ciklui tašką padės Valdo Navasaičio ir Mariaus Ivaškevičiaus dokumentinis filmas „Dviese ant tilto“ (2004 m.) bei Gintarės Beinoriūtės dokumentinė juosta „Troleibusų miestas“ (2002 m.).

REKLAMA

Projekto rengėjai, rodydami nemokamus filmus, siekia priartinti Vilniaus miesto daugiakultūrinę istoriją bei supažindinti gyventojus ir miesto svečius su mažai žinomomis, bet vertingomis erdvėmis. Jaunimas, dalyvausiantis edukacinėje programoje, skatinamas atrasti naujus ir netikėtus, jiems aktualius istorinius, kultūrinius Vilniaus miesto aspektus bei kviečiamas pasitelkti kiną, kad atskleistų savitą asmeninį santykį su Vilniumi.

REKLAMA
REKLAMA

„Gal būt buvo šiek tiek sudėtingiau žiūrovams surasti besikeičiančias „kino sales po atviru dangumi“, tačiau mažiau žinomose vietose susirinkdavo daug daugiau žmonių ir kiemai būdavo sausakimši“, - atviravo Všį „Meno Avilys“ direktorė Lina Kaminskaitė-Jančorienė.

Všį „Meno Avilys" direktorė džiaugėsi, kad vieno seanso metu susirinkdavo apie 300 – 400 žiūrovų. Anot jos, žmones atitraukti nuo kino galėdavo tik blogas oras.

L. Kaminskaitės-Jančorienės teigimu, lietuviško kino kūrėjai pabaigai buvo pasirinkti neatsitiktinai. Mat, renginys prasidėjo Lietuvos režisierių darbais, todėl jais projektas ir baigiamas. Tik šį kartą Vilnius bus parodytas kitu kampu - šiuolaikiškų kino kūrėjų akimis.

Projektas „Kinas mieste, miestas kine“ susideda iš kino peržiūrų ir edukacinės programos bei yra sudėtinė „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ dalis.

Paskutinis "Kinas mieste, miestas kine" seansas po žvaigdėtu dangumi prasideda šiandien 21 val. 30 min.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų