REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Džordanos Butkutės biografinės knygos pristatyme vakar dažnai skambėjo juokas ir plojimai – atrodė, kad dainininkės palaikyti ir pasveikinti susirinko artimiausi draugai. Visgi renginio pabaigoje buvo prasitarta, kad kaip tik daugelis žurnalistų kviestų Džordanos draugų, sugalvoję vieną už kitą keistesnį pasiteisinimą, čia nepasirodė.

REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant to, „Pegaso“ knygynas buvo sausakimšas. Šiek tiek pavėlavusiai dainininkai teko prasiskinti kelią tarp gerbėjų. Džordana bene iš karto paprašė nevadinti jos žvaigžde: „Žvaigždės danguje, žmonės ant žemės – aš paprasčiausiai per daug ir visiems iki skausmo žinomas žmogus“.

REKLAMA

Ir iš tiesų – dainininkė nuolat mirgėjo televizijos ekranuose, spaudoje, koncertuose. Vienu metu jos prigesųsį populiarumą atgaivino realybės šou „Akvariumas“. Šiandien artimiau pažinti Džordaną gali kiekvienas, įsigijęs knygą „Prarastas rojus“.

Bestseleriu pretenduojantį tapti kūrinį parašė žurnalo „Panelė“ vyriausioji redaktorė Jurga Baltrukonytė. Mintis parašyti knygą gimė pačiai atlikėjai ir jos draugei, buvo ne vienas norintis pirmasis išgirsti Džordanos asmeninio gyvenimo užkulisius.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai buvo varžytinės – kas daugiau sumokės, – atskleidė dainininkė. – Tačiau pasitaikė leidykla „Ekspress leidyba“, kurioje žmonės – iš didžiosios raidės. Jurga yra žmogus, pajautęs mano dūšią“.

Knygos autorė prisipažino, kad niekad nebuvo Džordanos gerbėja, tačiau priėmė pasiūlymą nesuvokdama, į kokią avantiūrą leidžiasi.

„Pirmieji susitikimai buvo labai sudėtingi, nes vyko namuose, kuriuose karaliavo depresija, ašaros, chaosas. Patekau į patį juodumos sūkurį ir po trijų susitikimų aš pasakiau leidyklos direktoriui, kad greičiausiai aš tos knygos neparašysiu. Po penkių susitikimų sugalvojau pirminį knygos pavadinimą – „Velnias su miniaku“, nes Džordana buvo audringa asmenybė, griaunanti ne tik savo, bet ir vyrų, kuriuos ji mylėjo ir kurie ją mylėjo, gyvenimus“, - dainininkės išsiskyrimo su Sergejumi Gorbonu nuotaikas ir sunkią knygos rašymo pradžią prisiminė J. Baltrukonytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jos nuomone, tokios atviros, skandalingos, įdomios ir spalvingos asmenybės, Lietuvoje daugiau neįmanoma rasti ir dabar bus žymiau sunkiau kitiems rašyti knygą apie kurią nors įžymybę.

„Tai rašykit antrą apie mane, nes turiu dar tiek papasakot“, - juokėsi Džordana.

Atlikėjos teigimu, prisiminti kai kurias gyvenimo akimirkas nebuvo lengva, tačiau „Panelės“ vyriausioji redaktorė į širdį nelindo. Džordana pati labai daug pasakojo, knygos autorei beliko tik išsibarsčiusias mintis sudėlioti į lentynėles.

Dainininkė nepriekabiai žiūrėjo ir į parašytą tekstą, nors knygoje –  daugybė šokiruojančių detalių iš jos gyvenimo. Vienas iš pavyzdžių – pristatymo metu prisiminta istorija, kaip dirbdama mokytoja Džordana „beveik susidėjo“ su savo mokiniu, mat jis turėjo „Java“ motociklą, kas tuo metu buvo itin reta, arba kad ji nebegali mėgautis mėgstamiausiu savo gėrimu – šampanu, nors anksčiau šaldytuve laikydavo bent 5-6 butelius. Knygoje netrūksta ir skandalingų faktų apie kitas žvaigždes. Matyt, dėl to daugelis neatėjo į pristatymą.

REKLAMA

Vis dėlto renginyje dalyvavo nuo „Akvariumo“ laikų drauge tapusi Rūta Lukoševičiūtė, Rimas Valeikis, Mindaugas Sėjūnas, žurnalo „Panelė“ kolektyvas. Pristatyme buvo ir Džordanos draugas Elegijus, tačiau publikos kviečiamas išeiti į priekį, mylimasis nepasirodė.

Užtat daugiau nei pusei šimto gerbėjų dainininkė negailėjo autografų, apkabinimų ir šypsenų. Akivaizdu, kad Džordana pradeda naują gyvenimo etapą, galbūt šįkart – be skandalų, persekiojimų ir priekaištų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų