REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos kino žiūrovų, kurie įsitikinę, kad Amerikoje sukurti filmai prasideda veiksmo trileriais ir baigiasi romantiškomis komedijomis, laukia siurprizas.

REKLAMA
REKLAMA

Birželio pradžioje mūsų šalies kino teatrus pasieks nedaug pažįstamas nepriklausomas amerikietiškas kinas.

REKLAMA

Tarptautinio Kauno kino festivalio organizatoriai pristato specialią programą „Redux: nepriklausomo amerikietiško kino ciklas“, suteikiančią galimybę susipažinti su turtinga amerikietiško kino kultūra. Filmai birželio 3-5 dienomis bus rodomi Kaune, birželio 5-7 dienomis – Vilniuje.

„Bene vieninteliai JAV filmai, prasiskverbiantys į Lietuvos kino teatrų repertuarą – tai Holivudo kino studijų filmai. Bet juk šie filmai labai vienpusiškai atstovauja amerikietiškąjį kiną“, - sako programos sudarytojas Tomas Tengmarkas. – “Suprantama, Lietuvoje neturime galimybės išvysti visų nepriklausomo amerikietiškojo kino filmų, atspindinčių kitą, labai įdomią ir įvairią, JAV kino pusę, bet šiek tiek erdvės jiems galime atrasti.“

REKLAMA
REKLAMA

Garsiausias „Redux: nepriklausomo amerikietiško kino ciklo“ filmas – šiųmetinis „Oskarų“ laureatas „Milkas“ su Seanu Pennu, pelniusiu geriausio aktoriaus apdovanojimą. Tai – režisieriaus Guso van Santo juosta apie 8-ojo dešimtmečio JAV žmogaus teisių aktyvistą Harvey Milką - politinį veikėją, kurio veikla pakeitė pačią kovos už žmogaus teises prigimtį.

Dauguma nepriklausomų kino filmų sukuriama JAV didmiesčiuose – Niujorke, San Franciske, Baltimorėje. JAV megapoliuose suksis ir “Redux: nepriklausomo amerikietiško kino ciklo” filmų veiksmas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

San Franciskas, vaikinas ir mergina“ – taip trumpai galima apibūdinti filmą „Vaistai nuo melancholijos“. San Franciskas – vienas lygiaverčių juostos veikėjų. Kiti du pagrindiniai veikėjai – vaikinas ir mergina – susipažįsta, užmezga artimus santykius ir keliauja po miestą kartu su juos stebinčiais žiūrovais.

Kitą JAV didmiestį – Niujorką – filme „Malonumas būti apiplėštam“ atrasime kaip skubančių, savais reikalais užsiėmusių žmonių miestą, kurio gyventojus savotiškai pažinti bando Eleonora. Ji – smalsi ir laisva siela – klajoja megapolio gatvėmis. Eleonora bijo kalbėtis su žmonėmis, todėl, norėdama žvilgtelėti į jų gyvenimus, ji vagia. Ne šiaip sau apiplėšinėja, o priverčia savo aukas šypsotis, ir tada skubiai dingsta, palikdama suglumusius ir dėkingus žmones už nugaros.

REKLAMA

„Redux: nepriklausomo amerikietiško kino ciklas“ vyks birželio 3-7 dienomis kino teatruose „Forum Cinemas Kaunas“, „Skalvija“ ir „Forum Cinemas Vingis“ ir užbaigs kultūros mėnesį “Atverkime langus kitokiai Amerikai”, kurį organizuoja Amerikos centras. Visa programa publikuojama interneto svetainėje www.kinofestivalis.lt.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų