REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinis Vilniaus mažasis teatras skelbia akciją, kurios metu bilietams į šio teatro gegužės mėnesį rodomus spektaklius bus taikoma 40 procentu nuolaida.

REKLAMA
REKLAMA

Su patrauklia nuolaida bus galima pasižiūrėti spektaklius, sukurtus žinomų teatro meistrų ir daug žadančių režisūros debiutantų.

REKLAMA

Tearto meno vadovo Rimo Tumino režisuota Antono Čechovo „Žuvėdra“ žiūrovams pristato ne tik naują klasikinės dramaturgijos kūrinio interpretaciją, bet ir jauniausiąją Mažojo teatro aktorių kartą, kurią žiūrovai su spėjo pamilti ir scenoje, ir televizijos ekrane. Žiūrovams taip pat bus primintas vienas ilgaamžiškiausių Mažojo teatro spektaklių – A. Čechovo „Vyšnių sodas“, R. Tumino sukurtas kartu su šio teatro senbuviais ir pelnęs pripažinimą daugelyje tarptautinių festivalių. Serbų dramaturgės Biljanos Srbljanović „Šeimynines istorijas“ taip pat režisavo R. Tuminas – tai sukrečiantis spektaklis apie suaugusių pasaulį, išgyvenamą vaiko akimis. Absurdo dramaturgijos klasiko Samuelio Becketto „Belaukiant Godo“ su puikiais aktoriniais darbais – dar vienas R. Tumino sukurtas spektaklis.

REKLAMA
REKLAMA

R. Tumino ir Arvydo Dapšio režisuotas lietuvių dramaturgo Mariaus Ivaškevičiaus „Madagaskaras“ – tragikomiškas žvilgsnis į Lietuvos istoriją ir garsias asmenybes, tarp kurių nesunku atpažinti Kazimierą Pakštą, Salomėją Nėrį ir Oskarą Milašių. Šis spektaklis – tarptautinių teatro festivalių favoritas, apdovanotas ir prizais, ir kritikos bei žiūrovų simpatijomis.  

R. Tuminas ir A. Dapšys pastatė ir Furio Bordono spektaklį „Paskutiniai mėnesiai“, kuriame žiūrovai turi unikalią galimybę scenoje pamatyti legendinį teatro ir kino aktorių Regimantą Adomaitį. Vilniaus mažojo teatro viešnią Nijolę Narmontaitę bus galima išvysti dviejuose spektakliuose – Terrence McNally „Meistriškumo pamokoje“ (režisierius Gytis Padegimas) ji vaidina operos legendą Mariją Kalas, o Briano Klarko „Palaukit, kieno čia gyvenimas?“ (režisierius Jonas Vaitkus) – dėl teisės mirti kovojančią skulptorę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat žiūrovai turės galimybę pamatyti Sigito Račkio režisuotą Grigorijaus Gorino dramą „Svifto namai“, Edward Albee dramą „Trys aukštos moterys“, kurią pastatė režisierė Ramunė Kudzmanaitė.

Šį sezoną Vilniaus mažojo teatro repertuarą sėkmingai papildė jaunieji režisieriai. Tai Kirilas Glušajevas, pastatęs Rusijoje populiaraus šiuolaikinio dramaturgo Aleksejaus Slapovskio pjesę „Batraištis, arba Mylėjau, myliu, mylėsiu“, Gabrielė Tuminaitė, pasirinkusi įdomią garsiosios „Karmen“ autoriaus Prospero Mérimée vienaveiksmę pjesę „Atsitiktinumas“, ir 2008 m. Lietuvos teatro sezono Auksinio scenos kryžiaus nominantas Vilius Malinauskas, režisavęs čekų dramaturgo Martino Čičvako pjesę „Viskas gerai“.

Į visus Vilniaus mažojo teatro gegužės mėnesio spektaklius bilietus su nuolaida bus galima įsigyti nuo gegužės 6 iki gegužės 15 dienos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų