REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos šokių muzikos pasaulyje netrūksta jau ilgą laiką jame besisukančių dalyvių - nuomonės formuotojų.

REKLAMA
REKLAMA

Įdomu, kokį kelią jiems teko nueiti nuo tada, kai pirmąjį kartą išgirdo elektroninius garsus, ar ne? Benua ir Andrius Alien iš kompanijos „Happyendless“ savuosius elektronikos metraščius atvers jau penktadienį, balandžio 24-ąją, klube „Woo“. Čia vyks būtent taip ir pavadintas vakarėlis - „Elektronikos metraščiai“.

REKLAMA

Tiek Benua, tiek Andrius Alien - ne naujokai mūsų diskotekose. Daug užsienio žvaigždžių apšildyta, dar daugiau vakarėlių užkurta savarankiškai, kur dar solidžia grupe virtusios „Happyendless“ sceniniai reikalai! Todėl tikrai neatsitiktinai būtent šis didžėjų duetas pasirinktas kaip galintis tikrai išsamiai pristatyti keliolikos metų elektroninės muzikos virsmą.

Andrius Alien štai prisimena, kad pirmoji jo pažintis su elektronika įvyko 1992-aisiais, kuomet juodai baltame televizoriaus ekrane išvydo kultinį kolektyvą KLF. „Negalėjau atplėšti nei akių, nei ausų“, - prisipažįsta diskotekininkas. Ir tuomet, ir anksčiau, jis teigia klausantis pačios įvairiausios elektronikos - nuo japoniško noise iki tos, kurią transliuoja MTV. Svarbu, kad būtų energinga ir melodinga - tai pagrindiniai Andriaus kriterijai.

REKLAMA
REKLAMA

Benua, arba Benas, pirmąja, dar nesąmoninga, pažintimi su elektronine vadina tėčio namuose apie 1989-uosius suktą italo disco. Vėliau taip pat namuose jis su susižavėjimu pirmą kartą išgirdo „Front 242“, „Depeche Mode“, „Sigue Sigue Sputinik“. Vėliau elektronikos kelyje jis aptiko ir „2 Unlimited“, ir „Future Sound of London“, ir krūvas hardcore įrašų. Benas nevengia nuolatinių įtakų savo muzikiniam skoniui. „Stebiu savo skonio mutacijos evoliuciją - nuo smarkių kūrinių iki gelmės. Kitaip tariant, hardcore pradėjęs, ambient baigsi“, - folklorą šiandienai pritaiko didžėjus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Abu „Happyendless“ didžėjai muziką kaupdavo ir kaupia įvairiausiais formatais - kasetėmis, juostomis, plokštelėmis, kompaktiniais diskais, o dabar - skaitmeniniu aukštos kokybės formatu. Išmesti ar ištrinti muziką atlikėjams sunku ir gaila - Andrius Alien tvirtina, kad jo kietuosiuose diskuose vietos  jau liko lygiai nulis…

Pradėti penktadienio, balandžio 24-osios, „Elektronikos metraščius“ Andrius Alien ketina kuriuo nors „Kraftwerk“ kūriniu, o Benas - „New Order - True Faith“. Jei įdomu, kuo visa tai baigsis, telieka imti ir ateiti į „Woo“.

Be to, anksčiausiai į diskoteką susiruošusių laukia dovana - Andriaus Alien įrašytas miksas, kuriame taip pat bus atvaizduota jo kelionė elektronikos evoliucijoje nuo 1990-ųjų iki 2008-ųjų. Tik šimtas kopijų, tad nedelsk!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų