REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Susitikimas su viena įdomiausia lietuvių rašytoja

Balandžio 23 d. (ketvirtadienį) 18 val. Kauno menininkų namuose (V. Putvinskio g. 56) „Kūrybos valandoje“ svečiuosis viena įdomiausių ir originaliausių lietuvių rašytojų, Antano Vaičiulaičio premijos laureatė ir kūrybiškiausios 2008-ųjų metų knygos „Niekada nežinai“ autorė Danutė Kalinauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Rašytoją kalbins kompozitorė Dalia Kairaitytė. Vakare taip pat dalyvaus aktorė Liucija Zorūbaitė ir pianistė Indrė Grušelionytė.

REKLAMA

Danutė Kalinauskaitė gimė 1959 m. Kaune. Vilniaus universitete baigė lietuvių kalbos ir literatūros studijas. Pirmąją apsakymų knygą „Išėjusi šviesa“ išleido 1987 m. Paskui iš literatūros pasaulio pasitraukė ir ilgai jokių savo kūrinių nespausdino. 2003 m., beveik po šešiolikos metų pertraukos, „Metų“ žurnale buvo išspausdintas apsakymas „Namo“, už kurį autorė apdovanota A. Vaičiulaičio premija.

Vėliau jos novelės ir esė ėmė reguliariai rodytis „Šiaurės Atėnų“ laikraštyje, kol galiausiai 2008 m. sugulė į knygą „Niekada nežinai“. Knygą žaibiškai pastebėjo ir įvertino skaitytojai bei kritikai: „Niekada nežinai“ pateko į geriausių metų knygų penketuką, laimėjo Lietuvos rašytojų sąjungos premiją bei Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto premiją kaip kūrybiškiausia metų knyga. Anot Kęstučio Navako, šia knyga D. Kalinauskaitė įrodo esanti viena pačių svarbiausių šiuolaikinių lietuvių prozininkių.  

Rašytoja sako: „Man įdomu, kai rašant praeitis ir dabartis susilieja į magišką tikrovę, kai ribos tarp šiapusinio ir anapusinio pasaulio nusitrina, kai sąlygiškosios tikrovės dalykai, visiškai neįmanomi mums įprastoje realybėje, tampa absoliučiai „legalūs“. Pagaliau kai paprasčiausia kasdienybė įskyla kaip kiaušinis ir pamatai prasišviečiant auksą ar sidabrą... Be rašymo  galėčiau  gyventi, negalėčiau gyventi be oro, vandens, miego. Tačiau  kūryba man yra didysis gyvenimo stebuklas.“  

Įėjimas į renginį nemokamas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų