REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šįmet OKT / Vilniaus miesto teatras skaičiuoja jau dešimtąjį sezoną. Balandžio 16 – gegužės 3 d. įvyksiančiame Jubiliejiniame teatro festivalyje žiūrovai turės paskutinę progą išvysti daugelį teberodomų OKT repertuaro spektaklių.

REKLAMA
REKLAMA

Dešimtmečio proga OKT / Vilniaus miesto teatras žiūrovus kviečia į festivalį „įrėminsiančią“ premjerą – garsaus prancūzų režisieriaus Erico Lacascade‘o spektaklį „Dėdė Vania“ (pagal Antono Čechovo pjeses „Dėdė Vania“ ir „Miškinis“, sceninės adaptacijos autorius E. Lacascade).

REKLAMA

E. Lacascade pabrėžia, kad darbas su spektakliu tai nesibaigiantis kūrybos procesas, todėl prašo žiūrovų nenustebti, jei spektakliai, įvyksiantys Balandžio 7-8 d. (Rusų dramos teatre) ir Gegužės 11-12 d. (Teatro arenoje), kiek skirsis.

Antono Čechovo „Dėdė Vania“ (1896 m.) – emocinis sprogmuo, tiksintis tykiame provincijos gyvenime, kuriame „nieko nevyksta“. Po legenda tapusio 1986 metų Eimunto Nekrošiaus pastatymo, ši pjesė užima išskirtinę vietą lietuvių teatre.

REKLAMA
REKLAMA



J.Verseckas, A.Martinaitis, R.Samuolytė - D.Matvėjevo nuotr.

Penkiasdešimtmetis režisierius Eric Lacascade, kurio spektakliai ne kartą sėkmingai dalyvavo prestižinio Avinjono festivalio pagrindinėje programoje, kituose garsiuose tarptautiniuose teatro festivaliuose visame pasaulyje, šiandien laikomas vienu įdomiausių A. Čechovo interpretatoriumi, jo santykis su Čechovu – ypatingas.

2000 metais Avinjono festivalyje jis pristatė trilogiją „Žuvėdra“, „Šeimos ratas trims seserims“ ir „Ivanovas“, o 2002 – Popiežių rūmų Garbės kieme – „Platonovą“. Režisierius sako, kad šis rusų dramaturgas domina jį dėl keleto priežasčių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Čechovas taip giliai kalba apie žmogiškų santykių mechanizmą, apie viduriniosios klasės atstovus, apie žmones, kurie man atrodo panašūs į mane, į mus. O jo pjesių problematika – ko žmogus siekia, kuo jis svajoja būti, kokios jo aspiracijos, kokie troškimai iš vienos pusės ir – jo gyvenimo realybė – iš kitos. Kaip šios dvi jėgos susiduria, kaip jos funkcionuoja viena šalia kitos – tai svarbiausi dalykai. Čechovas šitoj problematikoj neprilygstamas. Ir tai mane jaudina, jaučiu brolystę su jo personažais. Be to, Čechovo pjesės – nuostabi medžiaga aktoriams, o aš kuriu aktorinį teatrą, visas mano darbas teatre sutelktas į aktorių. Vaidindami Čechovą, jie turi atiduoti, atverti labai daug savęs paties, būti šia prasme spektaklio koprodiuseriais.“ – sako šiuo metu Menų spaustuvėje intensyviai repetuojantis garsus prancūzų režisierius Eric Lacascade.

REKLAMA



D.Gavenonis, J.Verseckas, A.Martinaitis - D.Matvėjevo muotr.

Naujajame prancūzų režisūros žvaigždės Eric Lacascade pastatyme vaidins pagrindiniai Oskaro Koršunovo spektaklių aktoriai – Vaidotas Martinaitis, Rasa Samuolytė, Dainius Gavenonis, Airida Gintautaitė, garsūs Vilniaus mažojo teatro aktoriai Gediminas Girdvainis ir Arvydas Dapšys, jauni Rimo Tumino auklėtiniai Irina Lavrinovič ir Tomas Rinkūnas, Aurelija Tamulytė, Paulius Tamolė ir Jonas Verseckas.

Prancūzų režisieriaus Erico Lacascade‘o spektaklio „Dėdė Vania“ premjera įvyks:

Balandžio 7-8 d. Rusų dramos teatre

Gegužės 11-12 d. naujojoje Teatro arenoje (Olimpiečių g. 3)

Spektaklių pradžia – 19 val.

Projekto partneriai – „Compagnie Eric Lacascade”, „Centre Culturel Français de Vilnius“, „Cultures France“, Menų spaustuvė. Generalinis teatro rėmėjas – „Swedbank“.

Bilietus platina „Tiketa“.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų