REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovo mėnesį teatro komedijos „Boeing Boeing“ kolektyve debiutuos aktorė Ineta Stasiulytė – ji kovo 21 ir 22 dienomis Vilniuje ir Kaune pirmą kartą vaidins energingą ir griežtą, bet žavią vokietę stiuardesę Žiuditą.

REKLAMA
REKLAMA

Šį vaidmenį nuo pat pirmojo „Boeing Boeing“ spektaklio kūrė Gintarė Latvėnaitė, kuri šiuo metu laukiasi antrojo vaikelio.

REKLAMA

Vaidmuo komedijoje „Boeing Boeing“ – tai jau šešioliktasis teatro scenoje kuriamas I.Stasiulytės personažas. Be to, 28 metų aktorė šiuo metu vaidina dar 8 spektakliuose, filmuojasi televizijos serialuose, dalyvauja įvairiuose meno projektuose.

Ineta Stasiulytė – jau ketvirtoji aktorė, prisijungusi prie „Boeing Boeing“ komandos per pastarąjį pusmetį. Praėjusį rudenį spektaklyje pasirodė dar 3 aktoriai, vaidinantys pakaitomis su šią situacijų komediją nuo pat pradžių kūrusiais šešiais savo kolegomis: donžuaniškas paryžietis – Giedrius Savickas (debiutavęs aktorius – Leonardas Pobedonoscevas), lyriška stiuardesė prancūzė – Žemyna Ašmontaitė (nuo premjeros vaidina Lina Rastokaitė), o ironiška kambarinė – Jūratė Onaitytė (kartu su Egle Gabrėnaite).

REKLAMA
REKLAMA

Komedija „Boeing Boeing“, pastatyta pagal į Gineso rekordų knygą įrašytą pjesę, ką tik pažymėjo vienerių metų sukaktį – šio spektaklio premjera Lietuvoje įvyko praėjusiųjų metų kovo 6 dieną. Per pirmuosius metus „Boeing Boeing“ jau apkeliavo septynis šalies miestus, komedija buvo parodyta daugiau kaip 50 kartų. Šiuo metu neoficialiame komedijos „Boeing Boeing“ gerbėjų klube jau yra daugiau kaip 5 tūkstančiai žmonių iš visos Lietuvos.

Beveik penkis dešimtmečius įvairiose pasaulio šalyse statomą „Boeing Boeing“ kritikai vadina pavyzdine situacijų komedija. O pjesės autorius italų kilmės prancūzas Markas Kamoletis (Marc Camoletti, 1921–2003) dar būdamas gyvas tapo šiuolaikinio prancūzų teatro legenda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Boeing Boeing“ scenoje žmonės ir situacijos keičiasi nuolat, o šeši aktoriai kuria vieną intrigą po kitos. Pagrindinis komedijos herojus – jaunas paryžietis Bernaras – įsigudrino „sureguliuoti“ savo dienas ir naktis taip, kad galėtų ramiai ir patogiai gyventi iš karto su trimis meilužėmis. Visos jos – trijų skirtingų aviacijos bendrovių stiuardesės, jų lėktuvai skraido griežtai pagal grafiką, tad Bernaras garantuotas, kad jos niekuomet nesusitiks. Bet vieną dieną į orą pakyla naujas – daug greitesnis – „Boeing“, skrydžių grafikai pasikeičia ir visos trys merginos atsiduria Bernaro bute, kartu su ironiška kambarine ir netikėtai iš provincijos atvykusiu buvusiu Bernaro bendramoksliu. Dabar žiūrovams reikia tik spėti „gaudyti“ vis juokingesnes situacijas scenoje...

REKLAMA

„Boeing Boeing“ – vienas iš M.Kamolečio kūrinių, pelniusių jam pasaulinę šlovę. Pirmąsyk ši pjesė buvo pastatyta dar 1960 metais Paryžiuje ir susilaukė milžiniško populiarumo: po premjeros komedija „Boeing Boeing“ su vienintele neilga pertrauka buvo rodoma 44 metus. Kasdien! Iki šiol spektaklis visame pasaulyje rodytas jau daugiau kaip 20 tūkstančių kartų.

Lietuviškasis „Boeing Boeing“ pastatymas – tai antrasis teatro agentūros „Baltic Music“ darbas. Prieš daugiau kaip 4 metus agentūra pristatė nepaprasto populiarumo susilaukusią komediją „Urvinis žmogus“, o šiuo metu rengiasi naujo spektaklio „Duetai“ premjerai, kuri įvyks kovo 25 dieną Vilniuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų