REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jeigu tu nevažiuoji į vasaros festivalius, vasaros festivalis pats pas tave atvažiuos!

Jau šį šeštadienį, vasario 28 d., klube „Gravity“ vykstančiame „Sobieski Uogos“ renginyje svečiuosis sintetiniai rokeriai iš Norvegijos „Datarock“. Didžiausių festivalių pagrindinių scenų žvaigždės, mega hito „Fa Fa Fa“ kūrėjai, skandalistai ir ekscentrikai žada apversti klubą aukštyn kojom.

REKLAMA
REKLAMA

Su šiandien labai madingais „Hot Chip“, „Bloc Party“, „LCD Soundsystem“, „Klaxons“, CSS ar „Simian Mobile Disco“ lyginami „Datarock“ yra vieno įtakingiausio britų muzikos žurnalo NME numylėtiniai. Kartu su norvegais scenoje pasirodys ne ką mažiau išprotėjęs „Metal On Metal" trejetukas. Būtent jie prieš kelis metus sukūrė vienos „Datarock“ kompozicijos remiksą.

REKLAMA

Jų „Fa Fa Fa“ perspjovė visus

Kompiuterinio roko chuliganai Fredrik Saroea ir Kjetil Moster, geriau žinomi „Datarock“ vardu, išgarsėjo labai greitai. Jiems užteko sukurti tik vieną kūrinį keistu pavadinimu „Fa Fa Fa“. Akimirksniu išpopuliarėjusią dainą grojo visi nuo televizijos iki didžėjų. „Fa Fa Fa“  skambėjo „Coca Cola“ ir „Apple“ grotuvo „iPod“ reklamose, kompiuterinių žaidimų NHL, FIFA, NBA,  „The Sims 2“,  „Need For Speed“ garso takeliuose.

REKLAMA
REKLAMA

Netrukus pasirodė ir debiutinis „Datarock“ albumas tokiu pačiu pavadinimu, kuris buvo perleistas dešimtyje valstybių. Šiame diske dar galima išgirsti ir kitą taip pat hitu tapusį kūrinį „Computer Camp Love“. Per trejus metus „Datarock“ savo debiutinį albumą pristatė per 400 vietų, beveik 50-yje valstybių. Nuo Brazilijos iki Naujosios Zelandijos. Beje, net ketverius metus lauktas antrasis norvegų albumas, pavadintas „Red", pasirodys pavasario pabaigoje.



Koncertavo „Roskilde“ ir „Sonar“ festivaliuose

JAV, Britanijoje ir Australijoje ypač populiari grupė užkariavo tūkstančius gerbėjų visame pasaulyje. Šio savaitgalio „Sobieski Uogos“ serijos svečiai savo įspūdingus pasirodymus rengė šimtuose muzikos festivalių. Tarp jų visiems gerai žinomi, kartais net iki 100 000 žmonių pritraukiantys Ispanijos „Sonar“, Danijos „Roskilde“, Britanijos „Glastonbury“, Australijos „Future Music“ ar JAV „Coachella“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Purvinos šokių muzikos ekspertai Fredrik ir Kjetil spalvingi ne tik savo muzika, bet ir sceniniu įvaizdžiu - scenoje jie visuomet pasirodydavo vilkėdami raudonus treningus. Į Lietuvą antrą kartą atvykstantys stilingieji „Datarock“ pirmą kartą Lietuvoje pasirodys kaip didžėjai. Prieš dvejus metus norvegų duetas gyvai koncertavo vasaros festivalyje „Be2gether“. Tą sykį buvo labai gerai, todėl niekas neabejoja, kad šį savaitgalį bus tikrai ne blogiau.

„Metal On Metal“ dievukai

„Gali įsivaizduoti, kai klausomiausio vasaros albumo herojai į tavo užklausą „Gal jums remiksą padaryti?" atsako džiaugsmingu „Hell yeah“, kad tą dieną iš laimės dreba rankos. Su „Datarock“ bendraujame jau porą metų ir per tą laiką prasilenkėme dviejuose festivaliuose, kuriuose grojom - Mančesterio „Eurocultured" bei „Be2gether". Todėl susitikimas prie pulto „Gravity" šventykloje bus tikrai ypatingas. Iš karto atsiprašome, jei per anksti nugriūsime", - pasakoja „Metal On Metal“ narys Miss America.

REKLAMA

Prieš trejus metus klube „Gravity“ prasidėjusią „Sobieski Uogų“ seriją jau aplankė tūkstančiai šokių muzikos gerbėjų. Kas kelis mėnesius vykstančiame renginių cikle pirmą kartą Lietuvoje pasirodė daug metų laukti, jokių abejonių nekeliantys prodiuseriai ir didžėjai: Ellen Allien, Peaches, Goldie, Adam F, Gilles Peterson, LTJ Bukem, London Electricity ir kiti.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų