REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei myli savo miestą, apie tai gali pasakyti garsiai ir paskleisti šią žinią pasauliui. Taip pasielgė būrys garsių visuomenės ir kultūros veikėjų, kurie prisijungė prie „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ Ambasadorių programos.

REKLAMA
REKLAMA

Lapkričio mėnesį prie Ambasadorių programos prisijungė 20 žinomų kultūros ir visuomenės veikėjų.

REKLAMA

Kaip ir dera kultūros sostinei, gausiausią naujųjų ambasadorių ratą sudaro kultūros atstovai. Jais tapo režisierė Dalia Ibelhauptaitė, architektas Rolandas Palekas, rašytojas Marius Ivaškevičius, šokėjas, aktorius ir choreografas Gytis Ivanauskas, operos solistė Asmik Grigorian, rūbų dizainerė Agnė Kuzmickaitė, režisierė Kristina Buožytė, dekoratorė Indra Marcinkevičienė ir menininkas Vilmantas Marcinkevičius.

„Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ ambasadoriumi tapo ir rašytojas, publicistas Algimantas Čekuolis bei žymus šalies etnologas Libertas Klimka. Ambasadorių gretas papildė garsiausias šalies lengvaatletis Virgilijus Alekna ir bene garsiausias Lietuvos futbolininkas Deividas Šemberas.

REKLAMA
REKLAMA

Neabejingi kultūros sostinei liko ir muzikantai – nuo šiol ambasadoriais vadintis gali grupių „Skamp“ ir „Happyendless“ nariai. VEKS ambasadoriaus vardą jau nešioja ir žurnalistas bei televizijos prodiuseris Martynas Starkus.

Tiek gimę ir augę Vilniuje, tiek vėliau jame apsigyvenę ambasadoriai sostinę išskiria kaip ypatingą miestą.

„Tai vienintelis mano miestas pasaulyje. Kiti gal ir gražūs, bet svetimi“, - savo nuomonę apie Vilnių išsako rašytojas Marius Ivaškevičius.

„Vilniuje apsigyvenau dar būdamas paauglys, ir greitai čia įleidau savo šaknis, man jis tapo labai artimas“, -  pasakoja Gytis Ivanauskas, Vilnių mėgstantis už jo kosmopolitiškumą ir laisvę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Skamp“ vokalistė Erica Jennings mėgsta Vilniaus senamiestį ir bažnyčias, suteikiančias miestui dvasingumo. „Be to, čia skirtingi architektūros stiliai - gotika, renesansas, barokas ir neoklasicizmas – yra vienas šalia kito“, - vardija jau daug metų Vilniuje gyvenanti airė atlikėja.

Grupės „Happyendless“ narys Saulius Prūsaitis Vilniaus ypatybe įvardija jo erdvę ir gyvenimą ant septynių kalvų. „Vilnius iš esmės yra taikus miestas ir neturi industrinio miesto auros, ore tvyro kultūra“, - galimybę jaustis atsipalaidavusiam vertina muzikantas.

REKLAMA

„Vilnius – mano vaikystės, jaunystės ir brandos miestas. Gyvenu čia jau per 60 metų, tad Vilniaus miesto akmenys ėmė man byloti... Jaučiu vilniečių kartų sąsajas, juolab, kad esu mokslo ir kultūros istorikas. Vilnius amžių bėgyje sukūrė labai savitą kultūros aurą“, - sako Etninės kultūros globos tarybos pirmininkas Libertas Klimka.

Naujieji ambasadoriai prisijungė prie Jono Meko, Andriaus Mamontovo, Mūzos Rubackytės, Leonido Donskio ir kitų, kurie jau yra „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ ambasadoriai.

Ambasadorių programos tikslas - suburti iniciatyvių ir Lietuvai neabejingų žmonių komandą, kuri pasauliui kalbėtų apie Vilnių ir Lietuvą, skleistų informaciją apie kultūros sostinės renginius ir griautų neteisingus mitus bei nežinojimą. Ambasadoriauti kviečiamas kiekvienas, neabejingas savo šaliai ir jos kultūrai. Norint oficialiai tapti ambasadoriumi reikia užpildyti puslapyje šią ambasadorių anketą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų