REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trijų dienų trukmės kino festivalio „*K.V.“ („Knopka Vyzova“) organizacinis komitetas (iš Europos humanitarinio universiteto) kino mėgėjams ir visiems, kurie neabejingi socialinėms šiuolaikinės visuomenės problemoms, parengė specialią programą.

REKLAMA
REKLAMA

Iškilmingas festivalio „*K.V.“ atidarymas įvyks penktadienį, 17 val., Žmogaus teisių namuose (Vilniuje).

„*K.V.“ – tai tarptautinis trumpų vizualinių pasisakymų socialinėmis, marginalinėmis ir visuomenei „nepatogiomis“ temomis festivalis.

REKLAMA

Jame dalyvaus jauni neprofesionalūs režisieriai iš Baltarusijos, Lietuvos, Ukrainos, Rusijos ir Kirgizijos.

„Istorija yra ne tai, ką už mus pasakys kiti. Istorija yra tai, ką mes pasakysime patys“, – taip savo poziciją išsakė festivalio organizatoriai, skelbdami trumpametražių jaunų autorių kino darbų konkursą.

Lapkričio 29 d., šeštadienį, nuo 10 iki 12.30 val. kino centre „Skalvija“ įvyks konkursinė festivalio peržiūra. Jai atrinkti 15 originalių trumpametražių filmų. Tą pačią dieną po pietų įvyks nekonkursinė baltarusių režisierių ir medija aktyvistų darbų peržiūra.

REKLAMA
REKLAMA

Festivalio „*K.V.“ metu organizatoriai rengia seminarus, atviras paskaitas ir seminarus „nepatogiomis“ temomis: Kas yra „moteriškas kinas“ ir ar mene yra vietos „moteriškam žvilgsniui“? Kokios šiuolaikinės Lietuvos audiovizualinės kultūros problemos? Kaip išsiveržti iš klasikinio dokumentinio kino žanrų rėmų ir kartu likti ištikimu sau tyrėju ir profesionalu?

Tai tik nepilnas sąrašas klausimų, į kuriuos festivalio organizatoriai paprašė atsakyti vedančių Baltarusijos, Lietuvos ir užsienio kino kritikų, kino teoretikų, teisininkų ir dailininkų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atviras festivalio paskaitas ir seminarus skaitys ir ves Europos humanitarinio universiteto socialinių mokslų fakulteto profesorė, kino teoretikė Almira Usmanova (Baltarusija-Lietuva); legendinis lietuvių kino kritikas Skirmantas Valiulis (Lietuva); kino teoretikas ir filosofas Nerijus Milerius (Lietuva).

Taip pat teisininkas Sergejus Zikrickis (Baltarusija); kino teoretikas ir medija projektų autorius Andrej Gornych (Baltarusija-Lietuva); kino analitikas, kultūrologas ir žurnalistas Maksimas Žbankovas (Baltarusija); antimenininkas Redas Diržys (Lietuva); Žmogaus teisių namų prezidentas Borisas Zvozskovas (Baltarusija); kino festivalio apie žmogaus teises „Ad hoc: nepatogūs filmai“ direktorius Gediminas Andriukaitis (Lietuva).

Be to, festivalio dalyviams organizuojama speciali ekskursija „Bohemiškas Vilnius“, kurią ves Julijus Žekas (projektas „Sintezija“).

Festivalio uždarymo ceremonija įvyks lapkričio 30 d. 20 val. Žmogaus teisių namuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų