REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos kūrėjų vernisažas Varšuvoje

Šiandien Lapkričio 5 d. 18 val. Lietuvių centre prie LR Ambasados Lenkijoje (Al. Ujazdowskie 12, Varšuva) atidaroma Klaipėdos apskrityje gyvenančių kūrėjų grupinė paroda „Po vandens ženklu“.

REKLAMA
REKLAMA

Eseistas, poetas Rolandas Rastauskas kartu su A.Gotemanu (perkusija) ir A.Maknyte (video) pristatys poetinį džiazą „Metimas“.  

REKLAMA

Vandens žymė - Klaipėdos miesto likimas, dalia. Miestas, šešis kartus visiškai sugriautas ir sudegintas, praradęs sakralinį centrą, neturintis senųjų gyventojų ir mito-legendos. Ji pasmerkta nuolatiniam modernėjimui, viską pradėti iš naujo. Uostamiestis, sovietmečiu atlikęs pramoninio bei tranzitinio miesto vaidmenį, keičia kryptį – į jūrinį miestą.

Kaip bebūtų miestiečiai save retai identifikuota su jūra. Miestas gyvena šalia jūros, bet ne kartu. Kompasu ieškodami jūrinės krypties, ją retai kada rasime ir menininkų kūryboje. Vandens ženklas lieka formalus - tarsi įspaudas pase ar banknote, kuriuo atsiskaitoma už bilietą į kalnus, metropolius ar meno polius kur nors venecijose arba vis tebeieškant kito kranto. Klaipėdietiška sąmonė nepersmelkta jūrinio jodo, ji vis dar tapatybės paieškose, judėjime.

REKLAMA
REKLAMA



Vyto Karaciejaus nuotr.

Projektas pristato Klaipėdos apskrities menininkus: d.n.s. / Donatą Bielkauską (muzika), Vytą Karaciejų (fotografija), Algį Kliševičių (kaligrafija), Rolandą Rastauską (literatūra), GyS/Gytį Skudžinską (fotografija), Beną Šarką (teatras, meniniai objektai), Remigijų Treigį (fotografija), Raimundą Urboną (fotografija).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų