REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugsėjo 9 dieną Vilniaus mažasis  teatras dalyvavo I-ajame tarptautiniame teatro festivalyje „Akademija“ Omske (Rusija) – čia buvo suvaidintas Mariaus Ivaškevičiaus „Madagaskaras“ (režisieriai Arvydas Dapšys ir Rimas Tuminas).

REKLAMA
REKLAMA

Šis spektaklis, jau ketverius metus rodomas perpildytose salėse, sulaukęs ne tik Lietuvos, bet ir kitų šalių žiūrovų bei kritikų dėmesio, tapo ir Omsko festivalio favoritu.

REKLAMA

Festivalis „Akademija“ – tarptautinis teatro forumas, svarbiausias ir Omskui, ir šio regiono Rusijos teatralams. Festivalis vyko seniausiame Omsko teatre, įkurtame 1874 m. pačių miesto gyventojų lėšomis, puošniuose neobarokiniuose teatro rūmuose, pastatytuose 1905 metais.

Festivalis buvo atidarytas gatvės spektakliu, kurį surengė teatras iš Maskvos „Ugniniai žmonės“. Į festivalį pakviestas Belgrado nacionalinis teatras parodė ir Lietuvos žiūrovams pažįstamą Branislavo Nuščičiaus komediją „Ponia ministrienė“. Tarp festivalio svečių – jau šešis dešimtmečius gyvuojantis teatras „Berliner Ensemble“, dar 1949 m. įkurtas Bertoldo Brechto; aktorius Martinas Wuttke suvaidino Antonine‘ą Artaudt Tomo Peuckerto dramoje „Artaudt ir Hitleris Romaninėje kavinėje“.

REKLAMA
REKLAMA

Teatras „Kredo“ iš Bulgarijos parodė groteskišką Nikolajaus Gogolio „Milinės“ interpretaciją, o garsusis Berlyno „Schaubühne“ – Tomo Ostermayerio režisuotą Franzo Xavero Kroetz’o „Koncertą pagal užsakymą“. Nacionalinis Ivano Franko teatras iš Ukrainos vaidino Sofoklio „Edipą“. Josefo Katonos teatras iš Budapešto rodė Carlo Goldoni „Vieną paskutiniųjų karnavalo naktų“, o Etla Prod agentūra iš Paryžiaus – muzikinę Edith Piaf biografiją „Piaf. Rausvai juodas gyvenimas“.

Festivalio rengėjai omskiečiai parodė Augusto Strindbergo „Freken Juliją“ ir Aleksejaus Peškovo „Vasarotojus“, o Rusų inžinerinis teatras „AXE“ iš Sankt Peterburgo – spektaklį „Faustas3. 2360 žodžių“ – tai tarptautinis projektas Fausto tema, sukurtas naudojant įvarius stilistinius ir žanrinius teatro principus.

Festivalio programoje buvo ir Omsko akademinio simfoninio orkestro pasirodymas – buvo atlikti Krzysztofo Pendereckio kūriniai „Simfonija Nr. 2”, „Largo violončelei su orkestru“, „Čakona“, „Lenkiškasis requiem“; orkestrui dirigavo pats kompozitorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų