REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Niujorke trečiadienį prasidedančioje tarptautinėje vaizdo ir skaitmeninio meno mugėje „DiVA“ pristatoma ir šiuolaikinė lietuvių kūryba.

REKLAMA
REKLAMA

Mugėje debiutuojanti galerija „Vartai“ renginio lankytojams pristato naujausią Niujorke gyvenančio lietuvių menininko Ray Bartkaus skaitmeninę instaliaciją. Savo projektu „Thisisreallybadnews.com“ menininkas provokuoja žiūrovą susimąstyti apie masinės žiniasklaidos poveikį pasaulio suvokimui.

REKLAMA

R. Bartkaus darbai jau yra susilaukę pripažinimo Amerikoje, jo iliustracijos spausdinamos populiariuose leidiniuose „The Wall Street Journal“, „Times“, „Newsweek“, „Los Angeles Times“, „Business Weekly“ ir kituose.

Ketvirtus metus rengiama „DiVA“ mugė vyksta netradicinėje aplinkoje – Chelsea rajono gatvėse. Tai tirščiausia meno erdvė pasaulyje, kurioje savo darbus pristato garsiausios pasaulyje meno galerijos.

REKLAMA
REKLAMA

Ši mugė iš kitų išsiskiria ypatinga atmosfera – video ir skaitmeninio meno projektai čia eksponuojami įvairių dydžių konteineriuose, kurie išryškina dinamišką skaitmeninio meno prigimtį.

Tuo pačiu metu Niujorke vyksta ir vienas svarbiausių pasaulyje meno renginių „The Armory Show“, kuris sutraukia žymiausias meno galerijas, kolekcininkus, muziejininkus bei pačius menininkus.

„DiVA“ mugė tęsis penkias dienas, iki kovo 30-osios.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų