REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvusiame Londono tunelyje įsikūręs teatras trims savaitėms virs lietuviško meno – naujų formų, idėjų, tarpkultūrinio dialogo – paieškų zona.

REKLAMA
REKLAMA

Sausio 8-26 dienomis po London Bridge stotimi esančiame „Southwark Playhouse“ teatre bus rodomos jaunųjų lietuvių dramaturgų pjesių premjeros, dizaino fotografijų paroda, gyvo garso koncertai ir šeši lietuviški filmai, pranešė Kultūros ministerija.

REKLAMA

Šiuo metu britų aktoriai jau repetuoja tris lietuviškas pjeses: Mariaus Macevičiaus „Antoškos kartoškos“, Gabrielės Labanauskaitės „Skaudžiausia“ ir Dovilės Katiliūtės „Lėlė“. Jas stato projekto meninė vadovė Svetlana Dimcovič bei „Southwark Playhouse“ režisierius Simonas Usheris.

Pasak Lietuvos kultūros atašė Jungtinėje Karalystėje Indrės Daunytės, labai svarbu, kad jaunais lietuvių dramaturgais patikėjo britų režisieriai ir aktoriai.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikimės, kad šis pripažinimas ne tik atskleis britų teatralams jaunosios Lietuvos menininkų kartos pasaulėžiūrą, bet ir paskatins rašančiuosius teatrui Lietuvoje įdėmiau apsidairyti aplinkui ir įvertinti savo talentus“, – pranešime spaudai cituojama viena projekto organizatorių.

Spektaklius kas vakarą britų aktoriai rodys tris savaites.

Lietuvišku menu besidominti Londono auditorija taip pat turės galimybę susipažinti su kitų Lietuvos menininkų darbais. Po spektaklių publika bus kviečiama į džiazo muzikanto-perkusininko Tomo Dobrovolskio ir dainininkės Astos Paulauskaitės koncertus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kitais vakarais bus rodomi Vytauto V. Landsbergio, Audriaus Stonio, Petro Savickio, Mariaus Ivaškevičiaus bei Giedrės Beinoriūtės filmai. Taip pat bus pristatyta fotografijų paroda „Lithuanian Design in Progress“, kurioje eksponuojamose nuotraukose į dizainą žvelgiama kaip į kultūros reiškinį, domimasi įvairių dizaino sričių tarpusavio sąveika, jo santykiu su architektūra, daile.

Lietuvos menų festivalyje Didžiojoje Britanijoje rengia Menų spaustuvė ir Kultūros ministerija, bendradarbiaujant su Lietuvos ambasada Londone.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų