REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dabartinės sąlygos bedarbiams susirasti darbą Lietuvoje yra kur kas geresnės nei anksčiau, teigia Lietuvos Darbo biržos atstovė Daiva Liugienė. Jos teigimu, tai galima paaiškinti ir gerėjančia šalies ekonomine padėtimi. „Bedarbių mažėjimo tendencija buvo fiksuojama visais metais. Kas mėnesį įregistruotų naujų bedarbių skaičius buvo mažesnis negu įregistruotų laisvų darbo vietų. Sąlygos darbo rinkoje susirasti darbą, įsitvirtinti, turėti užimtumą yra kur kas geresnes negu buvo ankstesniais metais“, – sakė Darbo biržos Darbo išteklių skyriaus vedėjo pavaduotoja D. Liugienė.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jos, nedarbo lygio mažėjimą lemia gerėjanti šalies ekonominė padėtis.

„Iš esmės, ko gero, gerėjanti situacija šalies ekonomikoje iš tikrųjų atsiliepia darbo rinkai ir darbą susirasti darosi lengviau, darbdaviai daugiau ieško tinkamų darbuotojų“, – teigė Darbo biržos atstovė.

REKLAMA

D. Liugienė prognozavo, kad dėl sezoniškumo registruotų bedarbių skaičius iki šių metų pabaigos gali šiek tiek išaugti, tačiau šis skaičius turėtų padidėti nežymiai.

Darbo biržos duomenimis, nedarbas Lietuvoje lapkričio pradžioje buvo 8,3 proc. – 0,1 procentinio punkto mažiau nei spalio pradžioje. Lapkričio 1 dieną šalyje buvo 151,1 tūkst. bedarbių – 0,7 proc. (1,1 tūkst.) mažiau nei prieš mėnesį ir 16,5 proc. (29,8 tūkst.) mažiau nei prieš metus.

Parengta pagal BNS informaciją.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų