REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Švietimo ir mokslo komitetas (ŠMKK) ieško būdų, kaip moksleiviams išvengti mokesčių už atliekamus kūrinius.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį ŠMKK posėdyje buvo svarstomas klausimas dėl Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūros (LATGA-A) naudojamų kolektyvinio autorių teisių įgyvendinimo metodų.

REKLAMA

Komiteto vadovas Virginijus Domarkas apgailestavo, kad pastaruosius mėnesius LATGA-A atsidūrė žiniasklaidos dėmesio centre ir susilaukė daug kritikos bei visuomenės pasipiktinimo dėl taikomų kolektyvinio autorių teisių įgyvendinimo metodų.

Pasak komiteto vadovo, pradėjo iš naujo formuotis neigiama visuomenės nuomonė autorių teisių apsaugos klausimais.

"Kai agentūros taikiniu tapo Lietuvos švietimo institucijos ir tai palietė mūsų vaikus, Lietuvos mokinius, komitetas privalo suskubti ir išnagrinėti klausimą kompleksiškai", - Seimo Ryšių su visuomene pranešime cituojamas V.Domarkas.

REKLAMA
REKLAMA

LATGA-A skandalą sukėlė, kai mokykloms pateikė reikalavimus mokėti autorinį atlyginimą už šių įstaigų koncertuose viešai atliekamus kūrinius.

Į konfliktą su autorių teisių gynėjais įveltos ne tik mokyklos, bet ir verslininko iniciatyva prie Druskininkų įkurtas sovietmečio skulptūrų Grūto parkas. LATGA-A ir parko ginčai prasidėjo, kai autorių teisių gynėjai pareikalavo, kad už teisę viešai eksponuoti sovietmečio skulptūras parkas mokėtų jų autoriams atlyginimą.

Visuomenėje kilus pasipiktinimui agentūros veiksmais, iš LATGA-A prezidento pareigų pirmadienį pasitraukė Valentinas Sventickas.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų