REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dar nepasibaigus rudeniui didžiuosiuose prekybos centruose prie pat įėjimų atsiranda lentynos, kraute nukrautos įvairiausia šventine atributika. Čia rasite visko: nuo dailiai dekoruotų popierinių servetėlių iki jau tradiciniais tapusių šventinių suvenyrų – besmegenių, Kalėdų senelių statulėlių, stiklo rutulių su byrančiu „sniegu“ pakračius ir t.t.

REKLAMA
REKLAMA

Kaskart keliaudami duonos ir dešros į tolesnius parduotuvės skyrius turite praeiti pro šiuos – kupinus šventinės nutaikos. Ir nejučia užmetę akį į vieną, į kitą pusę galvoje imate rūšiuoti: ši blizganti besmegenio statulėlė tiktų kolegei, Kalėdų senelis raudona nosimi teks dovanų pusbroliui, o štai – dekoratyvinių žvakidžių rinkinys virs šventine smulkmena viršininkui. Ir tik susikrovę viską į krepšelį susimąstote apie seną kaip pasaulis tiesą: dovanos turi būti renkamos su meile ir nuoširdžiai.

REKLAMA

Vis dėlto išrinkti tokią dovaną – sunki užduotis, o kartais ji virsta tikra kančia ir galvos skausmu. O dar sunkiau pamatyti nusivylimą žmogaus, kuriam išrinkote dovaną, veide. Amerikoje atliktas tyrimas atskleidė, kad kas trečias perdovanoja gautas dovanas nejusdamas sąžinės graužaties.

Taigi, kaip išrinkti tokią dovaną, kurios niekas nenorėtų perdovanoti, išmesti, o jums nereikėtų matyti nusivylimo žmogaus veide.

1. Įsižiūrėkite į žmogų, kuriam renkate dovaną, ir pagalvokite, kam jis pats leistų pinigus. Ar jis praktiškas, ar paviršutiniškas? Ar jie nori būti lepinami ir mielai leidžia pinigus manikiūrui, pedikiūrui, veido lepinimo procedūroms, ar mano, kad tai – betikslis pinigų leidimas? Jeigu atsakėte į šiuos klausimus, galite keliauti toliau: praktiškam žmogui dovanokite praktišką dovaną – tokią, kurią jis galėtų panaudoti. Jei turite galimybę, įsiklausykite į tai, ką būsimas dovanos gavėjas kalba: galbūt pastebėsite ar nugirsite, ko jam iš tiesų reikia.

REKLAMA
REKLAMA

2. Jeigu dovaną renkate tam, kuris mėgsta būti lepinamas, jūsų kūrybingumui čia nėra ribų. Žinoma, dovanos ieškojimas tokiam žmogui pareikalaus šokio tokio stebėjimo: turėsite sužinoti, kur toks asmuo kerpasi plaukus, kur perka kūno priežiūros priemones, kokių spalvų drabužius mėgsta dėvėti.

3. Visai nesvarbu, ar perkate dovaną praktiškam žmogui, ar mėgstančiam lepinimą, turėtumėte atsižvelgti į tai, ką jie laiko didelėmis vertybėmis. Pavyzdžiui, jei žmogus, apie kurį galvojate, brangina draugo apipaišytą puodelį, reiškia, kad jis mėgsta matyti pastangas, įdėtas į rankų darbo dovaną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4. Jei perkate smulkmeną, geriau pirkite mažesnį ir brangesnį daiktą nei didelį ir pigų. Geriau dovanoti dėžutę arbatos ar saldainių nei tradicinį suvenyrą, kuris dovanojamas metų metus. Vis dėlto jei kelerius metus iš eilės kolegei dovanojate saldainius, tai gali pradėti erzinti, todėl stenkitės visą įpakuoti ypač dailiai: į prabangų dovanų popierių, dailią rankų darbo dėžutę. Šitaip net ir smulkmena padarys gerą įspūdį.

5. Norite dovanoti rankų darbo dovaną? Tai rizikinga, mat kartais dovaną gavęs žmogus gali nesugebėti įvertinti, kiek darbo įdėta ruošiant tokią dovaną. Todėl geriausia rankų darbo dovanas dovanoti tiems, kas mėgsta rankdarbius ar patys jais užsiima. Be to, rankų darbo dovanas labai vertina tėvai ir seneliai, gavę jas iš vaikų ar anūkų.

REKLAMA

6. Jeigu visiškai neturite pinigų arba idėjų, ką galima padovanoti, pasigaminkite „kuponus“. Pavyzdžiui, „Viena diena darymo visko, ko panorėsi“, „Vienas pirkimas visko, ko tik panorėsi“. Tai labai asmeniška ir kartu – žadinanti prisiminimus dovana. Pridėkite prie tokio „kupono“ saldainių ar arbatos dėžutę ir nepamirškite užfiksuoti šypsenos dovanos gavėjo veide.

Prisiminkite, kad dovanos visada turi savotiškai paslėptų prasmių. Kai jomis keičiasi kolegos, verslo partneriai, šitaip sustiprinami ir užtikrinami ryšiai, tuo tarpu dovanodami dovanas artimiesiems, šeimos nariams primenate, kad jie jums rūpi ir yra svarbūs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų