REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalis ant nosies, o vienas geriausių būdų pailsėti nuo savaitės darbų – apsilankyti kino teatre. Jau nuo penktadienio pasirodysiančios premjeros žiūrovams pasiūlys visą pluoštą įvairiausių patirčių – nuo kelionės į norus pildančią paslaptingą salą iki įkvepiančios partizano istorijos.

Savaitgalis ant nosies, o vienas geriausių būdų pailsėti nuo savaitės darbų – apsilankyti kino teatre. Jau nuo penktadienio pasirodysiančios premjeros žiūrovams pasiūlys visą pluoštą įvairiausių patirčių – nuo kelionės į norus pildančią paslaptingą salą iki įkvepiančios partizano istorijos.

REKLAMA

„Košmarų sala“ (angl. „Fantasy Island“)

APIE KĄ? Nuošalioje tropinėje saloje charizmatiškas verslininkas ponas Rorkas (akt. Michaelas Peña) įkūręs tikrą atostogų rojų. Sala garsėja tuo, kad joje realybe virsta pačios beprotiškiausios svečių svajonės. Žinoma, bet kas į salą nepapuls: tai garantuoja didžiulė paslaugos kaina, griežtai ribojamas svečių skaičius ir netgi sėkmės faktorius – laimingieji neretai atrenkami loterijos būdu.

Vieną dieną laimė nusišypso jaunai merginai Melanei (akt. Lucy Hale): ji pakviečiama į Fantazijų salą. Atvykusi į išsvajotąjį kurortą, mergina tiesiog negali patikėti savo akimis: viskas čia yra būtent taip, kaip ji įsivaizdavo ir dar geriau. Tačiau taip atrodo tik iš pirmo žvilgsnio. Kuomet svajonės pavirsta košmarais, Melanė kartu su kitais svečiais privalo įspėti salos paslaptį, kad išsaugotų savo gyvybę.

REKLAMA
REKLAMA

KĄ SAKO KINO GURU? Ištikimi siaubo filmų gerbėjai gali kiek nusivilti. Tačiau filmas turėtų patikti tiems, kurie mėgsta mažas šiurpinančio siaubo dozes. Kelionė į paslaptingąją salą pasiūlys ir juoko, ir veiksmo, ir žiupsnelį mistikos tiems, kurie kelionės į įtarimą keliančią salą laukia nuo serialo „Dingę“ laikų.

REKLAMA

„Arkties komanda“ (rus. „Strazhi Arktiki“)

APIE KĄ? Arktyje gyvenantis lapiukas Žaibas dirba vietiniame siuntų pristatymo skyriuje, tačiau svajoja tapti rogių kinkinio šunų vedliu. Vieną dieną jam pasitaiko puiki proga įrodyti savo tinkamumą naujoms pareigoms: į itin nuošalią Arkties vietą reikia pristatyti paslaptingą siuntinį. Žaibas nedvejodamas iškeliauja vykdyti užduotį.

Nuvykęs į vietą, atkaklusis lapiukas aptinka slaptą tvirtovę, kurioje šeimininkauja piktas Otas von Vėplys, rezgantis baisų planą: ištirpdyti visą Arkties ledą ir tapti vieninteliu patvinusio pasaulio valdovu. Pasibaisėjęs Žaibas nutaria suardyti Oto von Vėplio planus, tačiau puikiai supranta, kad vienas to nepadarys. Pasitelkęs į pagalbą ištikimiausius draugus – baltąjį lokį, išsiblaškiusį albatrosą Lemį, inžinerijoje nusimanančią lapytę Džeidę, vilkiukus Diuką ir Dakotą bei porelę įtarių ūdrų, Žaibas išsirengia gelbėti pasaulio. Arktyje dar niekada nebuvo taip karšta!

REKLAMA
REKLAMA

KĄ SAKO KINO GURU? Na, „Disney“ ar „Dreamworks“ kokybės čia nesitikėkite. „Arkties komanda“ pasiūlys jau įprastą kompiuterinę animaciją, neįmantrų nuotykį ir į gražų popierėlį įvyniotą moralą filmo pabaigoje. Mažieji kino žiūrovai neturėtų nusivilti, o kiek brandesniems filmų entuziastams siūlytume savo pabiručius palikti vienoje salėje, o patiems išskubėti į gretimoje salėje rodomą seansą.

„Ledas 2“ (rus. „Lod 2”)

APIE KĄ? Po sunkios traumos į didįjį dailiojo čiuožimo sportą grįžusios Nadios, ir jai atsitiesti padėjusio charizmatiškojo ledo ritulininko Sašos gyvenimas, kupinas svajonių ir naujų vilčių. Saša vėl azartiškas vietinės ledo ritulio komandos žaidėjas be proto įsimylėjęs gyvenimą, sportą ir savo žmoną – Nadią. Netrukus jų namuose turėtų smagiai krykštauti judviejų dukra. Namai pilni kūdikio laukimo, juoko ir, kaip visada, smagių Sašos pokštų. Patyrusi ne vieną likimo siųstą išbandymą jauna šeima, pagaliau turės viską, ko seniai laukė...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Medikų verdiktas išmuša Nadiai žemę iš po kojų. Rimti stuburo pažeidimo padariniai – pavojingi kūdikio ir jos pačios gyvybei. Tačiau dailiojo čiuožimo čempionei – visą gyvenimą nepaisančiai sunkumų ir atkakliai siekiančiai savo tikslo, tokia žinia – ne nuosprendis. Nepaisant visko ji ryžtasi tapti mama, tačiau sprendimas kainuoja itin daug...

KĄ SAKO KINO GURU? Pirmoji „Ledo“ dalis sulaukė didelio populiarumo ir didžiojoje kaimynėje, ir mūsų šalyje, tad nieko nuostabaus, kad kino kūrėjai suskubo kurti tęsinį. Kūrėjai tikriausiai nebandys išrasti dviračio ir pasiūlys panašaus tipo graudinančią meilės istoriją, kokios sulaukėme pirmajame filme

REKLAMA

„Partizanas“

APIE KĄ? Dokumentinis filmas „Partizanas“ pasakoja unikalią Prisikėlimo apygardos vado Juozo Paliūno-Ryto kovų istoriją. Nuvargintas okupacijos jis aukoja asmeninį gyvenimą, palieka šeimą ir pasitraukia į mišką lemtingam mūšiui dėl Lietuvos laisvės. Geriausiu draugu jis renkasi šautuvą, kurį švelniai vadina „mašinka“.

Besąlygiškas paklusnumas vadui, noras mokytis, drąsa ir kantrybė iš paprasto kaimo ūkininko suformuoja vieną aktyviausių pasipriešinimo kovų vadų, kuris iki paskutinės gyvenimo akimirkos tikėjo laisva Lietuva ir tarsi testamentą mums užrašė: „Atiduok Tėvynei, ką privalai“

Filme autentiškų Paliūno-Ryto atsiminimų ištraukos, kurias jo paties žodžiais skaito aktorius Paulius Markevičius, persipina su J.Paliūno-Ryto anūkės, jo bendražygių ir kovos draugų, bei istorikų pasakojamais. To laikmečio atmosferą įtaigiai kuria labai įspūdingos rekonstrukcinės scenos.

REKLAMA

KĄ SAKO KINO GURU? Puikus būdas atšvęsti Vasario 16-ąją. Filmų apie partizanus poreikis Lietuvoje tikrai jaučiamas, ką parodo ir vis dažniau pastaraisiais metais pasirodantys projektai apie šį laikotarpį. Į kino salę pritraukti gali tai, kad „Partizanas“ maišo vaidybinį ir dokumentinį kiną, o intriguoja tai, kad Juozo Paliūno istorija nėra tokia plačiai žinoma, kaip, pavyzdžiui, Juozo Lukšos-Daumanto.

„Lavina“ (angl. „Downhill“)

APIE KĄ? Bilė ir Pitas (akt. Julia Louis-Dreyfus ir Willas Ferrellas) – graži, darni, laiminga pora, auginanti du vaikus ir patenkinta gyvenimu. Tiksliau, buvo patenkinta, kol netikėtai mirė Pito tėvas. Žinoma, „netikėta“ tai buvo tik iš dalies – nes tėvas jau buvo sulaukęs tikrai garbaus amžiaus. Kaip ten bebūtų, po šio nutikimo Pitą apninka egzistencinės mintys apie savo paties mirtingumą, ir jo šeima tarsi pasislenka į antrą planą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Norėdama pakeisti aplinką ir praskaidrinti niūrias vyro mintis, Bilė suorganizuoja šeimos atostogas Alpėse. Gaivus oras, kalnai ir slidės – kaip tik tai, ko jiems reikia, kad vėl sugrįžtų į ankstesnę laimingo gyvenimo būseną. Tačiau netikėta sniego lavina sumaišo visas kortas.

KĄ SAKO KINO GURU? „Lavina“ skirtas kiek reiklesniam kino žiūrovui, kuriam komedijos žanras nesisieja vien su juokeliais apie kažkuriuos galus. Filmas turėtų patenkinti tų žiūrovų poreikius, kurie seanso metu nori ir šypseną išspausti, ir ašarą nubraukti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų