REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nebijokite eksperimentuoti ir šeimos narius, draugus ar kaimynus nustebinti netikėtais maisto patiekimo būdais ar netradiciniais užkandžiais, kurie ir paprastus valgius paverčia ypatingais.

Nebijokite eksperimentuoti ir šeimos narius, draugus ar kaimynus nustebinti netikėtais maisto patiekimo būdais ar netradiciniais užkandžiais, kurie ir paprastus valgius paverčia ypatingais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gėlės ledo kubeliuose

Vanduo, formelės, žiedai.

Kokteiliams, šaltiesiems gėrimams labai tinka žiedai, įšaldyti ledo kubeliuose. Jie puikiai atrodo ir labai papuošia gėrimus – tai tarsi miniatiūrinis pavasaris stiklinėje. Tinka saulutės, raktažolės, našlaitės: jos skleidžia ypatingą aromatą. Tiks ir vyšnių, kriaušių, obelų žiedai, rožių žiedlapiai, prieskoninės žolelės. Ypač gražiai ledo kubeliuose atrodo agurklės. Žiedų ledo kubeliuose galima užsišaldyti pavasarį, vasarą ar rudenį. Taip pat, žinoma, ir žiemą, tik reikia įsitikinti, kad gėlės, kurias ruošiatės užšaldyti, nėra nupurkštos chemikalais.

REKLAMA

Vaisių ir sūrio kubas

Baltas varškės ar kitos rūšies minkštasis sūris, kiviai, arbūzai, sezamų sėklos, mėtų lapeliai.

Sūrį, kivius ir arbūzą supjaustykite vienodo dydžio kvadratėliais ir sudėkite į vieną kubą. Sūrio paviršių apibarstykite sezamo sėklomis, patiekalą papuoškite mėtų lapeliais.

Žiedų sviestas

Maždaug 8 arbatiniai šaukšteliai susmulkintų žiedų, apie 200 g sviesto.

Viską reikia sumaišyti, uždengti ir palikti kambario temperatūroje porai valandų. Vėliau pastatoma į šaldytuvą, kad įsigertų žiedų aromatas. Aromatizuotą sviestą galima tepti ant duonos arba naudoti padažams gaminti. Jis tikrai nustebins jūsų svečius.

REKLAMA
REKLAMA

Rutuliukų vėrinukas

Maži apvalūs pomidorai, mocarelos rutuliukai, švieži gražgarsčių ir bazilikų lapeliai, balzaminis actas, alyvuogių aliejus, itališkas Parmos kumpis.

Gražgarsčių ir bazilikų lapus apšlakstykite balzaminiu actu ir alyvuogių aliejumi. Ant pagaliuko verkite paeiliui mocarelos rutuliuką, Parmos kumpio juostele apsuktus gražgarsčių ir bazilikų lapelius ir pomidorą.

Avokado užkandis

Avokadai, maži pomidorai, gražgarstės, migdolų riešutai, citrinų sultys (arba kitos daržovės, jūrų gėrybės, kurios jums patinka).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Avokadus nuplaukite ir perrėžkite pusiau. Į juos sudėkite perpus supjaustytus pomidorus. Juos apibarstykite smulkintomis gražgarstėmis ir kapotais riešutais. Viską apšlakstykite citrinų sultimis.

Salotos „valtyje“

Dideli salotų lapai, 1 bulvė, 1 šaukštas kuminų, 1 šaukštas smulkintų aitriųjų paprikų, 1 skardinė juodųjų pupelių, 1 skardinė kukurūzų, 4 ridikėliai, 10 maži pomidoriukai, 1 žalioji citrina, 5 šaukštai alyvuogių aliejaus, 1 avokadas, druska, pipirai (arba koks nors kitas daržovių ir padažų rinkinys).

REKLAMA

Bulvę supjaustykite kubeliais ir išvirkite kartu su dviem šaukštais alyvuogių aliejaus, kuminais, aitriosiomis paprikomis ir šiek tiek druskos. Į kitą dubenėlį supilkite likusį aliejų, išspauskite žaliąją citriną, įdėkite šiek tiek druskos ir pipirų. Tai – salotų padažas. Salotų dubenyje sumaišykite nusausintus kukurūzus ir pupeles, išvirtus bulvės kubelius, perpus perpjautus pomidoriukus ir ridikėlius. Supilkite paruoštą padažą ir viską gerai pakratykite. Ant kiekvieno gražiai atskirto salotų lapo dėkite po didelį šaukštą daržovių salotų, ant viršaus – pjaustyto avokado gabaliukus.

REKLAMA

Šokoladiniai ledukai su pienu

Ledukams: 200 ml pieno, 50 ml vandens, 1 šaukšto nesaldintos kakavos miltelių, 1 šaukštelio cukraus, 70 g juodojo šokolado. Pienui: 600 ml pieno, 60 g cukraus, 1 vanilės ankštis.

Ledukai. Šokoladą smulkiai supjaustykite ir dėkite į karščiui atsparų indą. Ten pat supilkite pieną ir vandenį, suberkite cukrų, kakavą ir gerai viską išmaišykite. Palaukite, kol užvirs, ir nuimkite puodą nuo ugnies. Mišinį atvėsinkite, palaukite, kol jis taps tirštas ir tada supilkite į šaldyti skirtas ledo formeles. Jas įdėkite į šaldiklį.

Pienas. Pieną ir cukrų supilkite į vieną puodą. Maišykite, kol cukrus ištirps. Tada į puodą įdėkite vanilės sėklas ir užvirinkite pieną. Atvėsinkite ir palaikykite šaldytuve per naktį. Į stiklinę įdėkite kelis šokoladinius ledukus ir juos užpilkite vaniliniu pienu. Šokoladinius ledukus galite naudoti ir torto viršui ar kokteiliui papuošti.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų