REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip dekoruoti Kalėdų stalą?

Kalėdų stalą galima puošti arba labai paprastai, arba itin įmantriai, tačiau bet kuriuo atveju – jis neliks nepastebėtas.

Kalėdų stalą galima puošti arba labai paprastai, arba itin įmantriai, tačiau bet kuriuo atveju – jis neliks nepastebėtas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jei stalo dekoravimui neketinate išleisti daug pinigų, pirmiausia nusistatykite limitą ir išsirinkite stalo puošybos temą ir spalvas. Tie, kurie nepaprastai myli šią šventę, kasmet išlieka konservatyvūs ir ištikimi įprastoms kalėdinėms spalvoms: raudonai, žaliai, baltai, auksinei ir sidabrinei.

REKLAMA

Jei norite sukurti žiemišką atmosferą – tai visai nesudėtinga. Tiesiog naudokite baltus, mėlynus ir purpurinius atspalvius. Žvakės, dekoratyvinės snaigės, seniai besmegeniai ar sniegu dekoruotos girliandos dar labiau pagyvins aplinką.

Jei namuose vyrauja jau spėjusi jums įgristi spalvų kombinacija, įsigykite įvairiaspalvių žvakių, kaspinų, servetėlių ir karoliukų. Taip pat galite dekoruoti žiemos žalumynais ar miniatiūrinėmis kalėdinėmis eglutėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Stalo centre padėtas Kalėdų vainikas gali būti svarbiausias stalo akcentas. Jį puoškite kuo tik panorėję. Jei neturite idėjų, niekada neprašausite papuošę kaspinėliais. Į vainiko vidurį pastatykite žvakę, didelę ar mažą – nuspręskite patys. Būkite tikri, kad liepsna nesiekia vainiko ar kitų degių daiktų, nes tai gana „pavojingas“ puošybos elementas.

Stalo viduryje pastatytas žibintas – taip pat gera idėja. Jis namams suteiks jaukumo ir šilumos. Papuoškite jį karoliukais, riešutais, uogomis ar stiklinėmis statulėlėmis, kurios gali būti naudojamos kaip puošybos elementai ir pavieniui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar vienas ne mažiau populiarus Kalėdų akcentas – kalėdiniai varpeliai. Artėjant šventėms jų galite įsigyti beveik kiekvienoje parduotuvėje. Juos parduoda vienoje pakuotėje po kelis arba suvertus į vientisą girliandą. Tokia girlianda galite apjuosti stalo žibintą ar papuošti kaspinus.

Kalbant apie servetėles, jų įsigykite dviejų jums patinkančių spalvų. Galite jas tiesiog padėti ant lėkštės arba sugalvoti išradingesnių puošybos būdų. Pavyzdžiui, susukite į ritinėlius ir padėkite juos vieną šalia kito, taip pat galite servetėles spalvingu kaspinu surišti kartu ir padėti į lėkštės vidurį.

Grįžtant prie varpelių, jų grandinėlėmis papuoškite kėdžių atlošus, šviestuvą ir taures. Svarbiausia tokiomis pačiomis dekoracijomis papuošti kelias namų vietas. Toks stalo dekoravimas abejingo nepaliks nė vieno ir primins apie pačias gražiausias šv. Kalėdas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų